Un tauró espanta els banyistes a la platja de Mataró

Els fets han passat aquesta tarda i Creu Roja ha sortit a buscar a l'animal sense trobar-lo

  • Redacció
  • Dijous, 21 Juny 2018 19:15

L'aleta del tauró

Mireu el vídeo d'Oriol Cruz. Està gravant aquesta tarda de dijous, a dos quarts de set de la tarda, a la platja del Varador de Mataró. S'hi pot apreciar a desenes de banyistes entre sorpresos i espantats per la presència d'un tauró, l'aleta del qual s'aprecia clarament ben bé fins a primera línia de mar. Tot sembla indicar, i així s'ha fet saber als serveis marítims del Port, que podria tractar-se d'una tintorera, l'espècie que, de fet, ja ha aparegut en ocasions precedents al litoral mataroní.

Algunes fonts presencials afirmen que l'animal era un dofí, tot i que òbviament la identificació d'una o l'altra espècie en directe era dificultosa.

ACTUALITZACIÓ: Els experts han assegurat que l'animal era un dofí. Llegeix aquí la notícia

Sense anar més lluny, el juliol passat les platges del Varador i de Pequín van estar tancades al bany després que es comprovés la presència d'una tintorera. 

Creu Roja no l'ha vist
Els banyistes, que han estat testimonis d'aquest moment, han avisat el servei de Salvament i Creu Roja ha fet un reconeixement a la zona amb l'embarcació d'emergències però, informa l'Ajuntament, no han pogut veure l'animal.

"Li he vist les brànquies, era gegant"
Laia Comas, estudiant d'infermeria, és una de les testimonis de la irrupció de la tintorera. Explica que "estàvem a la platja i tothom ha començat a cridar i a sortir de l'aigua i he vist com teníem un tauró al costat. Li he vist les brànquies, l'hem tingut al costat". Comas explica que "encara que sigui una tintorera, et pot atacar si se sent en perill". Denuncia que "després de més d'una hora amb la platja buida només han  vingut els guardacostes i han fet una repassada, sense més".