L'animal que va espantar els banyistes a Mataró dijous era un dofí

Els experts no tenen dubtes analitzant les diferents imatges que se’n tenen

  • Redacció
  • Dissabte, 23 Juny 2018 10:46

L'aleta del dofí

L’animal que dijous va aparèixer a primera línia de mar, a pocs metres de la sorra, i que va sobressaltar els banyistes de la platja del Varador no era un tauró. Tot i que en un primer moment es va associar la seva aleta al d’un exemplar tipus tintorera per ser els més habituals d’avistar a la zona, la posterior proliferació d’imatges i vídeos del moment de desconcert generat no deixen lloc a dubte per a experts en animals marins.

Nou vídeo difós per Capgròs de la irrupció de l'animal

És el cas de l’oceanògrafa Regina Domingo, líder del projecte Nakawe, una ONG contra la pesca il·legal de taurons.

Domingo ha analitzat les imatges i vídeos de dijous al Varador i assegura no tenir dubtes que l’animal vist i pres per un tauró era, en realitat, un dofí. Explica que “clarament es veu que és un dofí i no un tauró: es pot apreciar per la manera de nadar, per la velocitat amb la que es mou o per la posició de l’aleta, però sobretot per la forma de l’aleta”. Domingo assegura que “la forma corbada de l’aleta que es va veure a Mataró és clarament de cetaci i no d’esqual”. 

Roger de Marfà és professor de doctor en Ciències de la Terra i submarinista i també apunta que "L'aleta dorsal està molt corbada, típic dels dofins, i si fos un tauró, el més probable és que també es veiés part de l'aleta caudal, la cua, ja que la tenen en vertical, no horitzontal com els dofins".