Aposten per la reforma de la Plaça Gran

El Pdecat vol que es destinin dos milions dels pressupostos generals per reformar-la i destinar-la a nous usos

  • Redacció
  • Dimarts, 02 Maig 2017 13:50

Especials 2014/2015, Plaça Gran 3

La reforma de la Plaça Gran de Mataró torna sobre la taula. A instàncies del grup municipal de CiU, el grup del Pdecat al Congrés ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat demanant una partida de dos milions per a aquest espai del centre de la ciutat. Per a Quim Fernàndez “La rehabilitació de la Plaça Gran servirà per reactivar el Nucli Antic perquè faci de motor de l’activitat comercial del centre de la ciutat”.
 
Rellançar l’espai de la Plaça Gran –a tocar de Can Cruzate, on CiU ja va proposar-hi “un Guggenheim” fa mesos– és un dels grans objectius del Pla d’Impuls del Centre Històric del govern. El projecte contempla la rehabilitació integral de l’edifici modernista del mercat de la plaça Gran, obra dels arquitectes Emili Cabanyes i Josep Puig i Cadafalch. L’objectiu és adaptar l’edifici, que avui acull 12 parades, a possibles nous usos gastronòmics.

“Per les característiques històriques, arquitectòniques i patrimonials d’aquest entorn, sumades a la seva oferta comercial, creiem que la Plaça Gran és un dels espais amb més possibilitats d’atracció de visitants de Mataró i per això creiem que s’ha de potenciar amb aquest projecte de reforma”, diu Fernàndez.

Nou paviment, nou mobiliari, noves parades

Per altra banda, també es vol realitzar una reorganització de l’espai públic de la plaça, per tal d'incrementar-ne l’interès comercial, turístic i patrimonial i millorar la seva accessibilitat. En concret, es preveu substituir el paviment de la plaça, col·locar-hi un nou mobiliari, ordenar les parades de marxants, modernitzar les seves estructures i aconseguir una imatge homogènia.
 

Especials 2014/2015, Plaça Gran 2
La famosa “sala”
La intervenció integral a la plaça Gran també inclourà un estudi arqueològic de les restes romanes que hi ha al subsòl de la plaça, així com prospeccions geofísiques per confirmar l’existència d’un espai soterrat d’enormes dimensions, amb voltes i columnes del que es té referència des de l’any 1935.

Recupera el reportatge 'La Plaça Gran, el misteri (no) resolt'