L'estrès positiu

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2019, senior-estrés positiu
L'estrès negatiu en més d'un 90% és el culpable de les nostres malalties. El doctor Hans Selye revela que existeixen dos tipus d'estrès, un d'ells negatiu i un altre positiu. El primer anomenat distrès es produeix quan odiem el nostre treball i per tant és negatiu per a la nostra salut. El segon anomenat eustrès és el producte de la tensió positiva entre el punt en què ens trobem i el que volem assolir.
S'ha demostrat que l'eustrès reforça el sistema immunològic i augmenta la longevitat, així com la capacitat per gaudir de la vida. Aquest doctor explica que les dones viuen uns set anys més que els homes per raons psicològiques i no fisiològiques, el treball d'una dona no s'acaba mai.
Cal considerar una concepció errònia i perillosa per a la salut psicològica, intentar aconseguir un estat d'equilibri interior sense tensions. Les persones necessiten realment viure amb tensions positives, esforçant-se i lluitant per assolir metes que estimulin la seva vitalitat.
En la gent gran, quan aquest esforç no existeix, és possible, que sense saber-ho, es comencin a fer vells en perdre la il·lusió de participar activament en el joc de la vida.
S'ha descobert també, que l'estrès negatiu, produït per memòries negatives, generades per les nostres pròpies accions o també per les provinents de la nostra l'herència genètica, omple de forma negativa el nostre subconscient.
Caldria fer una neteja d'aquests records negatius, com pretén fer la psicoanalisi de Freud o actualment, amb altres sistemes més avançats que caldria tenir en compte.