La nova edat sènior

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2018, senior-nova edat senior
Per al Consell Sènior de Premià, el nom de "sènior", defineix a una persona de 50 anys o més, retirada del treball remunerat per qüestions d'edat. També serveix per anomenar la "nova edat sènior", generada pel creixent augment de l'esperança de vida, que es troba entremig de l'anomenada "adult" i la de "gent gran".

Un dels objectius d'aquesta nova edat, consisteix a gaudir d'una alta qualitat de vida, amb una recuperació de l'esperit jove, en una societat en la qual els sèniors, hi tenen al seu abast totes les eines necessàries, subministrades pels coneixements científics i el fet de disposar d'un nombrós i creixent capital humà, en el que s'hi comencen a incorporar les generacions més il·lustrades del "baby boom".

Un dels descobriments científics més cabdals, és el de la "neuroplasticitat", la capacitat del cervell, de "poder-se reciclar", es tingui l'edat que es tingui. Aquesta plasticitat del cervell s'aconsegueix, mitjançant l'aprenentatge permanent de qualsevol tipus de matèria, adequada al perfil de cada persona i també mitjançant l'exercici físic, amb una àmplia recomanació per al del ball.

Una de les característiques d'aquest aprenentatge, és que ha de significar un esforç important, en cap cas rutinari, amb la recomanació que no es faci de forma individual, sinó amb altres persones. Un dels aprenentatges recomanats és el d'estudiar idiomes. Es tracta de passar-ho bé, amb molt de sentit de l'humor i creativitat, gaudint de la nova edat sènior, prevenint, el màxim temps possible, les seqüeles de l'envelliment.