Activació local

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, sènior- senior, activació social
Des del Consell Sènior de Premià i el de Vilassar de Mar, s'ha creat el moviment d'àmbit intergeneracional i universal "localactiv networking cities" que persegueix la creació de ciutats en xarxa, mitjançant l'activació local de la seva ciutadania.

Parteix del principi que si la informació és poder, cal empoderar a la ciutadania en àmbits municipals, per endegar, des de baix, una societat civil organitzada i autogestionada en xarxa, centrada en les persones i no en els diners, vàlida per a tothom.
Alternativa municipalista que mitjançant la utilització d'un portal interactiu d'àmbit local, per a la transformació digital, en un entorn de vida local 24 hores, incloent-hi el treball, cerca que cada persona pugui ser ella mateixa, juntament amb les altres.
Suposa una clara aposta per l'espècie humana, com a portadora de valors universals transcendents, que degudament utilitzats, haurien de servir per assolir espais més amplis de llibertat.

Planteja un nou concepte de l'home com un projecte inacabat en marxa, que forma part d'una història que ell mateix construeix, que a la vegada el configura, com a membre d'una societat, d'una època, d'una civilització.
Pretén facilitar d'una forma figurada, que en àmbits locals floreixin cent flors, perquè les persones socialment compromeses, innovadores i creatives, les puguin regar en el jardí d'una ciutadania activa, que faci possible l'autorealització personal en un entorn individualista comunitari.
Vegeu www.portalpremia.net/arxius/localactiv.pdf.