Matrix

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, sènior- seniorMatrix és el títol d'una pel·lícula de ciència-ficció, d'una societat robotitzada, que mitjançant algoritmes d'intel·ligència artificial, manté esclavitzats als éssers humans. Podria ser considerada com una visió prèvia, que cal evitar, d'una societat robotitzada perversa.
Els serveis gratuïts de corporacions com Google, Facebook i d'altres, acabaran tenint un alt preu. Faciliten, que algoritmes de tractament de dades personals, acabin descobrint el que realment pensa i és cada persona, de manera molt més eficient que ella mateixa. Aquest coneixement digitalitzat i sistematitzat sobre cada persona, està controlat per grans corporacions, que constituïdes com un grup organitzat, es podria considerar com un matrix que ens embolcalla i ens condiciona.
De forma molt semblant, corporacions de compra online per Internet, com la dels Estats Units Amazon, la xinesa AliBaba, la japonesa Rakuten i d'altres, en la mesura que siguin utilitzades, sabran molt més de les nostres preferències de consum que nosaltres mateixos.
Aquest sistema d'alienació, alimentant els instints primitius més negatius dels éssers humans, atempta contra la llibertat humana. Mitjançant la utilització de tècniques de transformació digital, acabarà sent molt més perillós que els actuals plantejaments demagògics i populistes, utilitzats per una part de la classe política, amb la col·laboració de grans mitjans de comunicació. Qui més qui menys en adonar-se que quelcom no va bé, passa de tot, no entén res i pensa que algú o altre ho solucionarà.