Valium social

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior- valium social
Hi ha metges que recepten "valium" per tranquil·litzar als seus pacients en situacions angoixants. Quan aquesta medicació escapa del seu àmbit i es torna habitual, s'acaben generant conductes de drogoaddicció.

La creixent desigualtat social entre pobres i rics, està provocant comportaments socials, assimilables als dels metges, en els que els rics subministren "valium social" als pobres, perquè visquin encantats i tranquils, anul·lant la seva capacitat de pensar. L'addicció es defineix com una malaltia que ennuvola el cervell i es caracteritza pel consum convulsiu de drogues, tot i saber les seves conseqüències negatives. Només és possible superar-la, quan psicològicament s'és més fort que la dependència que genera, la qual cosa requereix fer un gran esforç intel·lectual, per poder repensar les condicions negatives que la provoquen.

El "valium del treball" suposa no acceptar inicialment cobrar 1000 €, per acabar conformant-se en 600 € i finalment en 300 €, abans de trobar-se no cobrant res. El "valium consumista" com la millor forma d'alleujar l'angoixa vital d'una societat, en la que el valor de cada persona es mesura pel que té i per la seva capacitat econòmica per consumir. El "valium de la política" posant en mans d'una classe política desacreditada, la solució dels seus problemes, generats per les classes dominants a les qui serveixen.

Finalment el "valium de la comunicació" consistent en divulgar mitges veritats contradictòries, banalitzant a la societat, perquè passi de tot i no pensi.