Teixint el futur

Davant de tot: Laia Mulà - periodista del Tot Mataró - article d'opinió

Opinió 2017, davant de tot-teixint el futurQualsevol que hagi anat a uns campaments, unes colònies, un casal d'estiu o a les activitats d'un dissabte a la tarda sabrà que l'espai i el cau no només són un espai d'oci. És també un indret educatiu i de creixement on s'hi viuen situacions úniques i s'hi adquireixen valors que ajuden als infants a créixer com a persones tolerants i inclusives.

Un dels pilars de la meva infantesa i, possiblement, de la de molts mataronins és l'esplai o el cau, espais que construeixen un teixit associatiu molt ric que treballa amb milers d'infants i joves. A l'interior d'aquests, es pot rebre una educació en el lleure rica i variada gràcies als voluntaris i treballadors de les entitats, un tipus d'educació en valors diferent i complementària a l'adquirida a les escoles i les llars dels infants.

Vivim un moment convuls i en canvi constant en el que l'actualitat política ocupa els mitjans de comunicació. Amb tants fets, sovint passem per alt situacions que, des de la meva opinió, són importants de veritat com és el cas de la necessitat de garantir que els més petits creixin en una societat millor i amb un ampli ventall d'oportunitats. Avui s'ha fet públic que moltes entitats socials i de lleure han deixat de rebre les subvencions previstes perquè l'Estat Espanyol ha bloquejat els deu milions d'euros que havien de repartir-se entre més de 500 associacions socials catalanes, algunes de les quals mataronines.

¿Com poden fer pagar les seves guerres als més petits i a aquells amb menys oportunitats i així provocar que puguin quedar-se sense un pilar educatiu fonamental com és l'educació en el lleure? No hi ha dubte que el teixit associatiu continuarà la seva tasca encara que sigui en números vermells, perquè estan formades a base d'il·lusió i ganes de fer un món millor. Però la lluita de tots és garantir un futur millor del que ens hem trobat als nostres infants i joves.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: