Imprescindibles per a esportistes i gent gran

Les avellanes són una rica font de greix no saturat, proteïnes, carbohidrats, vitamina I, folat i vitamines B, àcid pantotènic i biotina.

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 07 Febrer 2020 12:29

Instagram Tot a taula 2018/2020, avellanes
L'hivern és temps de fruita seca, aliments que ens ajuden a agafar forces i a combatre el fred. De totes, les avellanes són una de les més recomanades, ja que tenen un alt valor energètic i afavoreixen el manteniment d'uns nivells correctes de colesterol i triglicèrids. A més a més, presenten quantitats significatives de vitamina E, B1 i B3, així com de minerals com el calci, el fòsfor i el potassi, i fibra i proteïnes.

Les avellanes s'aconsellen especialment a esportistes i a gent gran, ja que protegeixen contra l'envelliment i els radicals lliures, nodreixen el sistema nerviós, són cardiosaludables i molt saciants. Ara bé, cal tenir en compte que el consum diari de fruita seca no ha de superar els 30 grams diaris.

De quines maneres podem menjar avellanes?

Instagram Tot a taula 2018/2020, avellanes

Les avellanes són un molt bon recurs a l'hora d'elaborar galetes a casa. La xocolata és un dels ingredients amb què combina millor.

Les avellanes s'acostumen a menjar crues o torrades i el seu ús com a ingredient en pastissos, cremes, gelats, carquinyolis o bombons és més que conegut. Tanmateix, aquesta fruita seca també és bona a l'hora d'acompanyar plats de carn o peix, sense oblidar el seu paper a les picades o per preparar oli d'avellana, paté amb pastanaga i canyella, un pesto senzill amb alvocat o espinacs (perfecte per a la pasta), o una salsa romesco feta a base de tomàquet, pa, all, nyora i oli d'oliva.