El torró amb gust mataroní

Els últims quatre anys, Casa Graupera ha dedicat el torró de creació a la ciutat de Mataró i a la seva història

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 20 Desembre 2019 11:06

Instagram Tot a taula 2018/2019, torro casa graupera

El torró de creació de la Casa Graupera és ja una tradició de les festes nadalenques a Mataró. Des del 1993, van engegar l'entusiasta idea de sorprendre cada Nadal amb una creació nova i diferent, inspirada en temàtiques variades. Un repte que cada any afronten amb una gran motivació i il·lusió des de l'obrador.

En els últims quatre anys, Casa Graupera ha decidit dedicar aquesta creació a la història de Mataró, tot fent un recorregut per moments i elements que han marcat la ciutat.

El mar, protagonista del 2019

Aquest any, el torró de creació està inspirat en el mar, element que va ser clau per al desenvolupament de la ciutat, però que també va portar perills per a la població.
Al llarg dels anys, el mar ha servit com a entrada de mercaderies i font d'alimentació a través de la pesca, però també ha estat la via d'entrada per a incursions pirates i l'arribada de tempestats.
El torró porta per nom "La vida cara el mar", i està dedicat a la Coca, l'exvot mariner considerat dels més antics d'Europa i que segons la teoria més estesa es trobava a l'ermita de Sant Simó. Aquesta dedicatòria ens trasllada al segle XV, en el qual va ser construïda aquesta embarcació.

Per apropar-se a aquesta època, Casa Graupera ha escollit el gust del pastís de llimona per simbolitzar la frescor del mar. Es tracta d'una ganache de llimona amb limoncello, amb galeta i crema de llimona, tot envoltat de xocolata negra. A més del torró, també es poden comprar neules farcides amb el nom "Mataró vist des del mar" i "la Coca de Sant Simó"

Els quatre torrons dedicats a Mataró

Torrons Casa Graupera

Per a aquells que desitgin fer un dolç recorregut per la història de la ciutat, Casa Graupera ha preparat una capsa d'edició especial amb els quatre torrons amb accent mataroní. A més del torró d'enguany, els tres anteriors van ser:
· El torró “Postals de Nadal” (2016), inspirat en la gran nevada del 1962, el qual és de gust de maduixa, fruita típica del Maresme.
· El torró “El tèxtil 1895” (2017), una creació de crema catalana i cafè amb cruixent de neula que homenatge les postres de finals del segle XIX, quan el Modernisme i el tèxtil eren referents a Mataró.
· El torró “El progrés” (2017), inspirat en l'arribada del tren a la ciutat el 1848. El gust de tres xocolates amb "quicos", amb el soroll cruixent que fa quan es menja, recorda la sensació d'estar dins un tren en moviment.