El calamar, protagonista a taula durant tot un mes

Arenys de Mar celebra les Jornades Gastronòmiques del Calamar del 4 al 31 d'octubre

Maresme 2017/2019, Calamarenys

Durant el mes d'octubre, Arenys de Mar celebra, des de fa ja 24 anys, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys, també conegudes com a “Calamarenys”.  

Com altres pobles del Maresme, Arenys té una llarga història i tradició marinera. El seu port pesquer és un dels més importants de la costa catalana i al seu voltant gira gran part de l'activitat econòmica de la vila. Justament en aquesta localitat s'hi pesca una varietat específica de calamar, fet que va motivar la creació de les jornades.

Les activitats

Durant les jornades es podran tastar les propostes de diferents restaurants que inclouen peix d'Arenys als seus plats. Però més enllà de la cuina, hi ha altres activitats que complementaran el programa: des d'elements mariners tradicionals com la subhasta del peix, fins a propostes divulgatives a través de l'art, el teatre o visites al port per conèixer la seva història i també el seu futur.

Maresme 2017/2019, subhasa de peix-arenys

Aquest any, les jornades porten novetats. D'una banda, una imatge gràfica renovada; de l'altra, s'incrementa la quantitat d'activitats que complementen l'oferta gastronòmica.

La subhasta de peix, una pràctica tradicional i avui dia adaptada al segle XXI, és una de les activitats que atrau més visitants a la vila en relació amb la seva tradició pesquera. Els curiosos que vulguin veure-la en directe, poden acostar-s'hi cada tarda quan tornen els quillats i les barques.