Els batuts: un dolç recurs

Una manera fàcil i gustosa de consumir les raccions de fruita i verdura que necessitem diàriament

Instagram Tot a taula 2018/2019, batuts

"Hem de menjar 5 peces de fruita i hortalisses al dia". Els experts no deixen de repetir i predicar la importància de consumir aquests aliments en les quantitats adequades.

L'OMS (Organització Mundial de la Salut) i la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació) recomanen ingerir 400 grams de fruita i verdures per prevenir malalties cròniques com cardiopaties, càncer, diabetis o obesitat, i obtenir molts altres beneficis.

Però si ens parem a pensar en els àpats que fem, les hores que ens deixa la feina i si tenim en compte que la fruita s'ha de menjar separada dels plats i no com a postres, com s'ha fet tradicionalment, ens queden poques opcions per combinar.

Una manera diferent de consumir aquestes racions diàriament és en forma de batut. Ara que per fi ha arribat el bon temps, són una opció ideal i que ve molt de gust. D'aquesta manera, consumirem la quantitat necessària d'aquests aliments de manera fàcil i ràpida i combatrem les altres temperatures amb una beguda refrescant.

Les fruites, millor d'una en una

A l'hora de fer els batuts, és recomanable fer-los d'una sola fruita. El que hem d'intentar, sobretot, i més en el cas d'estómacs delicats, és no barrejar-ne de dolces i d'àcides. D'altra banda, es pot combinar la fruita amb verdures o amb altres aliments com llavors, begudes vegetals o herbes aromàtiques.  A l'hora de fer les combinacions, és important tenir en compte les propietats dels aliments perquè no ens afectin negativament.