Mans suaus i hidratades

El consell de Veritas d'aquest setmana

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 31 Gener 2019 11:23

Instagram Tot a taula 2018/2019, consell veritas-mans hidratades

Amb el fred, les mans es deshidraten i ressequen amb facilitat. A més de cremes que les nodreixin, protegeixin i suavitzin sense deixar-les greixoses, necessiten algunes cures extra.


Diuen que es pot saber l’edat aproximada d’una persona observant les seves mans. Això és perquè la pell del dors és extremadament fina i tendeix a ressecar-se perquè les glàndules sebàcies són molt escasses. Com a conseqüència, el seu mantell hidrolipídic és feble i es ressent amb les rentades, el fred, les calefaccions, el sol, els frecs… Així mateix, com que retenen menys aigua i tenen menys col·lagen, la seva capacitat d’autoreparar-se és limitada i d’aquí la necessitat de cuidar-les cada dia i protegir-les de les agressions externes.

Mans suaus i hidratades

El més pràctic és tenir sempre a mà una crema (a més de la que guardes al bany, tingues-ne una altra al calaix de la feina o a la bossa) i posar-te-la abans de sortir de casa, després de rentar-te les mans, abans de ficar-te al llit i sempre que les notis seques.

Tria’n una de cosmètica natural formulada amb ingredients vegetals d’origen ecològic i sense derivats del petroli, que les protegeixi i nodreixi restablint l’equilibri hidrolipídic dèrmic.

Alguns dels actius més beneficiosos són la mantega de karité, l’extracte de baies de goji i la nou de Brasil, que hidraten en profunditat. També són molt efectius els olis vegetals: l’oli de llavor de camèlia forma una pel·lícula protectora sobre la pell i la suavitza; el d’oliva és perfecte per tractar asprors, vermellors i clivelles, i els de macadàmia, jojoba, girasol i onagra nodreixen i calmen les irritacions. Tots penetren ràpidament a la pell sense greixar-la i deixen una agradable sensació de suavitat.

Exfoliació setmanal
Barreja una cullerada sopera d’oli d’oliva o d’ametlles amb una cullerada petita de sucre morè, frega les mans uns segons per eliminar les cèl·lules mortes i esbandeix-les bé.

Cura nocturna
Per prevenir o curar les clivelles, abans de ficar-te al llit posa’t una capa gruixuda de crema i dorm amb uns guants de cotó. També pots utilitzar oli d’ametlles o d’oliva, i si tens taques, afegeix-hi una mica d’oli de rosa mosqueta.

Instagram Tot a taula 2018/2019, consell patrocinat per veritas