Què es menja per cap d’any al món?

A Catalunya és típic celebrar l’arribada del nou any amb raïm i cava, però d’altres indrets del món tenen tradicions igual de curioses.

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 31 Desembre 2018 10:23

Instagram Tot a taula 2018 - llenties cap dany

A Àustria es menja porc, als països escandinaus el sopar és a base de peix, i a les Filipines es mengen fruites rodones, per pensar que porten bona sort. Però no són els únics. Hi ha tradicions a certs països que són molt desconegudes i curioses.


En destaquem tres:

A Itàlia és tradició sopar llenties 
Segons creuen els italians, donant la benvinguda al nou amb un bon plat de llenties s’atrau abundància, riquesa i diners. Com més contundent sigui el plat més bo serà l’any que comença. El “Cotechino con Lenticchie”, és a dir, porc amb llenties, es considera un plat amb bona sort: les llenties són un aliment que s’assembla a les monedes i que creix amb l’aigua. Molts hi veuen una metàfora del que s’espera pel nou any.

A la Xina, per exemple, mengen fideus 
Tot i celebrar-ho un mes més tard que a casa nostra, durant la seva nit de cap d’any es menja aquest aliment per considerar que és símbol de llarga vida i de bona sort. Tant és així que es considera que tallar-los o trencar-los dona mala sort. Aquella màgica nit, els aliments a taula estan embolicats amb enciam. Tot ve de la similitud que hi ha entre els mots “enciam” i “sort” en xinès.

Als Estats Units és típic menjar pa de blat de moro 
En especial als estats del sud del país, es considera que, gràcies al seu color daurat, es tracta d’un aliment que s’assembla a l’or, cosa que porta bona fortuna pel nou any que entra. Si es vol reforçar la bona fortuna, alguns nord-americans afegeixen pipes de blat de moro sobre el pa.