Que el dinar te'l faci qui en sap

Cada cop més gent encarrega els àpats de Nadal a restaurants i botigues

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 21 Desembre 2018 08:30

Instagram Tot a taula 2018 - menjar per emportar
Ets dels que ja els agafa la migranya quan pensa en la feinada que comporta fer els àpats d'aquest Nadal? No estàs sol ni sola! I hi ha una gran solució! Es tracta d'encarregar el menjar per Nadal (o Sant Esteve, Cap d'Any, Reis o algun dia d'aquestes festes). És un recurs que esdevé una alternativa ben còmoda a més d'exquisida que ens evitarà passar-nos llargues hores a la cuina, entre fogons i cassoles, i també comprant.

Els establiments i restaurants que preparen menjar per emportar compten amb una oferta molt àmplia de gustoses propostes que es poden encarregar per menjar el mateix dia o també es poden congelar. De fet, també hi ha cases que ja ens venen els menjars preparats directament congelats per tal que els puguem comprar amb antelació i els puguem tenir llestos el dia que ens vingui bé. De fet, si aquests dies acudim a un d'aquests llocs, veurem com ja ens n'ofereixen o s'hi estan preparant els plats més tradicionals de les festes.

Tot i que es pot esperar a última hora per anar a buscar aquests plats (de fet hi ha establiments que obren els matins dels dies més assenyalats per tal de poder oferir el menjar recent fet just per emportar) per evitar els imprevistos és millor encarregar els plats i anar uns dies abans a buscar-los. Així, a part d'evitar possibles cues interminables, evitarem quedar-nos sense aquell plat que tant de gust ens venia.

Cal tenir en compte també que la majoria d'aquests establiments ens donen l'opció d'endur-nos mitges racions cap a casa, el que és una bona alternativa especialment si tenim nens petits a casa o avis que ja no volen menjar tant o a qui se'ls ha de fer una cosa diferent.