Adolfo Pastor: 'El grup d'Amnistia a Mataró no acaba d'arrancar'

El Cap d’Amnistia Internacional a Mataró ens explica la situació de l'associació a la ciutat

En motiu de la presentació a la llibreria Robafaves de l'Informe Amnistia Internacional 2004 vam tenir l'oportunitat de parlar breument amb Adolfo Pastor, cap de la delegació d'Amnistia Internacional a Mataró, i això és el que ens va dir:

El Tot Mataró: Quant temps fa que existeix un grup d’Amnistia Internacional a Mataró?
Adolfo Pastor: Ja fa més de 15 anys que Amnistia disposava d’un grup actiu a Mataró, però aquest es va disoldre, i no va ser fins fa un parell d’anys que se’n va crear un de nou.

Quines activitats realitzen?
Ens reunim un cop al mes per parlar de les nostres qüestions, però al ser un grup molt reduit, tant sols quatre o cinc membres, és molt complicat possar en marxa cap acció. Tot i així, de tant en tant realitzem petites campanyes, per exemple, recentment vam montar una paradeta a Cambrils.

És curiós que Mataró, siguent la capital del Maresme i una de les ciutats amb més poblacó, sigui un dels municipis on l’associació té menys implantació. A què creus que es deu?
Crec que la poca implantació, té molt a veure amb el desconeixement dels ciutadans. Hi ha molta gent, col·laboradors de l’associació amb aportacions econòmiques, que no sabent que també poden participar activament, ni que fer-ho no és gens complicat, sinó que només es requereixen petites accions.

Què diria vosté a la gent perquè s’uneixin al grup?
Que ser soci d’amnistia és una qüestió d’esperit, és sentir-ho en el seu interior, sentir un gran respecte pel Drets humans, uns drets que considero fonamentals.

Com veu vosté el futur d’Amnistia Internacional a la ciutat?
La veritat és que no gaire bé, sóm un grup molt reduït de persones, i per tant no podem dur a terme grans accions. No crec que la situació i el nombre de membres millori gaire en un futur pròxim, però nosaltres seguirem fent el que podem.



Notícia relacionada:
Amnistia Internacional presenta l'informe del 2003