Manuel Mas, Alcalde de Mataró i candidat a les generals: “És el reconeixement que sé fer algunes cos

Mas ha estat escollit com a número 4 de la llista del PSC per Barcelona directament pel cap de la llista José Montilla

Manuel Mas ja sap per on encaminarà els passos des de que José Montilla li va proposar participar de la llista del PSC de Catalunya. Aquest, el primer secretari, ha escollit a Mas per la seva experiència en el terreny municipalista. Per saber com ha encaixat aquesta invitació i com encara els propers temps hem parlat amb ell.

PortalMataró.com: Com s’ha près aquesta proposta de José Montilla?
Manuel Mas: Molt bé. És una proposta que m’ha fet el primer secretari del partit, Josep Montilla. Ell creu que ha de reforçar la llista amb gent que li doni pes específic a Madrid, i m’ha fet una proposta directament, no pas des del territori. Perquè ni l’agrupació de Mataró, ni el consell de la federació del Maresme m’ha proposat com a candidat.

Quan va rebre la proposta?
La vaig rebre el dijous passat, amb molta satisfacció. Evidentment, una proposta del primer secretari que pensa que jo pugui tenir un pes important en això, és d’agrair. I la preocupació lògica de la responsabilitat que comporta aquest encàrrec que em fa el primer secretari.

El número 4 de la llista del PSC és una posició molt important, és l’oportunitat que estava esperant?
No, jo no he esperat mai cap oportunitat, sempre les coses m’han vingut bastant de rebot, tant d’alcalde quan se’n va anar en Majó, com de president de la Federació de Municipis quan se’n va anar en Nadal, i ara el primer secretari ha cregut això. He de reconèixer que és una molt bona posició que em col·loca molt bé.

Ja va anunciar que eren els darrers comicis municipals als que es presentava, és el canvi que volia fer a la seva carrera?
Pot ser. Jo tenia varies possibilitats sobre la taula: d’anar-me a l’empresa privada, les possibilitats que s’obrien al govern de la generalitat,... Aquesta ha estat una de les oportunitats.

És un reconeixement a la seva tasca dels darrers 20 anys?
Suposo que sí. És la segona vegada que el partit m’envia a Madrid. Vaig estar-hi 12 anys com a membre de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Fa 21 anys que sóc alcalde. He estat 16 a l’executiva de la Federació de Municipis de Catalunya, i 8 com a president. Per tant, em sembla que algunes coses sé fer, i és un cent reconeixement, és evident.

Quin paper va a jugar, Manuel Mas a Madrid?
Bàsicament, el que en Montilla em va dir, és que hem d’anar a jugar un paper polític de recolzar les iniciatives del govern tripartit, de la Generalitat, a Madrid i a defensar els projectes que des de Catalunya es veuen necessaris per aconseguir l’Espanya plural.

Si els resultats electorals acompanyessin, acceptaria la proposta de Zapatero d’entrar al govern central?
Ui, ui, ui. Em sembla que això és precipitar-se molt. Crec que ara hem de parlar de fer les eleccions i guanyar-les que serà molt complicat, especialment avui.

I li agradaria ser ministre?
A veure, d’això ningú en defuig, i a ningú li desagrada. Però jo no estic pensant en això, estic pensant en la campanya electoral, i en aconseguir el millor resultat possible.

...ni de Medi Ambient?
D’això ja en parlarem. És que no hi penso en absolut.

L’aventura a Madrid, és per aquesta propera legislatura, o per més anys?
De moment és per aquesta primera legislatura, amb el primer secretari no hem parlat de res més. Mai penso més enllà dels quatre anys que un procés electoral dóna. Després ja ho veurem.