Resum del què van donar de sí les Santes Esportives 2003

Abans de les vacances estivals parlàvem del complet programa de Les Santes Esportives programat per la darrera quinzena del mes de juliol, i quetot seguit repassem.

BÀSQUET 3x3
El bàsquet 3x3 va arribar a la setena edició a l’Escola Valldemia, amb una nombrosa participació que es va acostar als tres centenars de jugadors de totes les edats. Es tracta de la primera competició del programa de Santes Esportives, que a una setmana del gruix dels actes de la Festa Major tradicional, va aconseguir aplegar 78 equips, el doble de nois que de noies. El torneig va acabar a les sis de la tarda amb l’entrega de premis als equips guanyadors de cada catetgoria.

FESTIVAL DE PATINATGE
L’aportació del Patinatge Artístic Mataró a Les Santes Esportives va veure’s modificada, ja que van passar de fer una exhibició a la Plaça Santa Anna, a incloure el festival de final de curs dins el programa d’esports de la festa major. En total hi van participar set clubs maresmencs de patinatge, amb l’aportació lògicament destacada de la cinquantena de patinadores mataronines, que sota la batuta d’Eva Gallego i Carla Pineda, van provocar els aplaudiments més forts de la vetllada.

ARTS MARCIALS
Les arts marcials del conegut actor i expert en aquest tipus de lluita Bruce Lee van aterrar al Palau Josep Mora en forma d’homenatge, en motiu del trentè aniversari de la seva mort. Per aquest motiu es va voler rememorar els exercicis propis de la variada disciplina anomenada Jun Fan Martial Arts, que precisament va fer arribar al gran públic el mateix Lee.

TRAVESSA AL PORT
El nedador més destacat del CN Mataró, Roger Rabassa, va complir les expectatives i va guanyar amb autoritat la XIV Travessa nedant al Port amb l’èxit afegit de superar el rècord de la cursa —que ell mateix ostentava— amb un temps de 8’41’’. La primera classificada en categoria femenina va ser Mònica Pellejero, que va necessitar 9’37’’ per cobrir la distància d’un quilòmetre de què consta la travessa.
Abans de la travessa llarga, es va portar a terme una carrera de mitja distància pels alevins, màsters i veterans, que va acabar amb la victòria del nedador de la categoria màster Albert Villalonga i la jove nedadora aleví Natàlia Jodar.

CURSA CICLISTA AJORNADA
La Cursa ciclista Memorial Josep Antoni Gil, que s’havia anunciat pel 19 de juliol, finalment va ser ajornada a causa de la coincidència amb dues proves ciclistes que haurien restat gairebé tota la participació a la cursa mataronina. En el mateix cap de setmana es va celebrar la Copa d’Espanya a Osca i el Trofeu Fernando Escartín, ambdues amb una àmplia representació catalana.

CURSA POPULAR DE LES SANTES
La XXV Cursa de les Santes, la més participada els últims anys amb uns 800 atletes, va ser guanyada per tercer cop consecutiu pel fondista mataroní Enrique Luque, especialista en la distància aproximada de la cursa popular (uns cinc quilòmetres). Luque va entrar a la meta amb un considerable avantatge, marcant un registre de 16’39’’, mentre que la primera classificada en categoria femenina va ser Regina Mola.
Com sol ser habitual, i aquest any amb la facilitat afegida de caure en dia festiu, la cursa va aplegar gent de tota mena, des de nens petits acompanyats dels pares, fins a atletes veterans, alguns dels quals s’enorgullien d’afirmar que havien corregut en les 24 edicions anteriors sense descans. També va destacar la participació de la nova regidora d’Esports, Alícia Romero, que va acabar la seva primera cursa com a presidenta del Patronat.

Guanyadors de la XXV Cursa Popular de Les Santes: Categoria A (0 a 10 anys): Abdel Hidruk i Cèlia Ros. Categoria B (11 a 15 anys): David Campo i Sílvia Aliveres. Categoria C (16 a 20 anys): José Manuel Casco i Rut de Pablos. Categoria D (21 a 40 anys): Enrique Luque i Regina Mola. Categoria E (+ de 40 anys): Joaquín Joyas i Joana Maria Rincón.

MILLA ATLÉTICA
La Milla Urbana Ciutat de Mataró – Memorial Ventura Brunet, tradicional tret de sortida del gruix d’actes de les Santes, va tenir enguany dos guanyadors de clubs de fora de Catalunya. En categoria masculina va guanyar l’andalús Antonio Lagares (Sevilla Abierta) amb un temps de 4’08’’ —a set segons del rècord de la cursa que es manté des del 1992— en un espectacular esprint final que va mantenir en tensió al públic assistent fins al darrer moment, superant Roger Vila (Barça) i el maresmenc Víctor Morente. El guanyador era un dels favorits pel triomf final gràcies als exce·lents resultats assolits en el campionat d’Espanya promesa, on es va coronar com a campió en 3000 obstacles i 5000 metres.
La cursa sénior femenina, que enguany es va córrer juntament amb la júnior-promesa per manca d’atletes joves, va tenir com a vencedora a la corredora del València Cristina Valcárcel (4’55’’4) per davant de dues atletes del FC Barcelona, Montse Mas (4’56’’3) i Sílvia Montaner.
En les categories inferiors, els vencedors van ser Alba Martínez (Manresa), en júnior femení; Oriol Rocher (Ripollet), en juvenil masculí, i Marc Roig (Integra2) en promesa masculí.

Redacció // El Tot Esport