Sant Joan és Festa Major a Vilassar de Mar

Des de la revetlla d'aquesta nit i fins dilluns, amb la despenjada de l'ase Innocenci, el poble viu de ple un programa d'actes amb protagonisme per la Rierada

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Divendres, 23 Juny 2017 00:00

Maresme 2017, festa major de vilassar de mar

Sant Joan és una festa especial a tots els Països Catalans però pren categoria de Festa Major a Vilassar de Mar. Els actes ja van començar ahir dijous però és a partir de la revetlla que prenen doble embranzida, ja que hi haurà dues opcions per celebrar-la: una, a l’aparcament del Patronat, de la mà de La Rierada, amb els grups Seguirem, Simbiosi, Albercocks i PD Sendo, i l’altra, a l’escola Pérez Sala, amb l’orquestra Centauro.

L'endemà, dissabte, el tercer dia de Festa Major comença amb propostes des de la matinada amb l’actuació de foc dels Mansuets o la xocolatada i la despertada sorollosa amb les colles de l’AVAL. Durant el dia hi haurà ocasió de passejar per la 30a Fira de dibuix, pintura i ceràmica instal·lada al carrer Sant Pau, gaudir del ball de gegants a la sortida de l’ofici, anar al correfoc i acabar amb el ball que oferirà La Principal de la Bisbal. Les propostes de La Rierada, a l’aparcament del Patronat, són les actuacions de PD Porco Rosso, Miquel del Roig, Banana Beach i Clotildes.

El diumenge 25 de juny, el dia començarà amb la II trobada de cotxes clàssics, la xeringada i escuma i la fira d’americans, que omplirà el carrer Sant Joan i Anselm Clavé amb parades d’artesania, productes d’ultramar i demostració d’oficis artesans.
Durant el matí també es farà l’esperada subhasta de peix i l’exhibició castellera amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Caldes de Montbui. Segur que els de blau voldran fer algun castell de 9.  

El plat fort de la nit el posarà el concert de Gossos, a l’escola Pérez Sala, presentant el seu darrer treball Zenit.

Maresme 2017, festa major de vilassar de mar

Dilluns festiu

El darrer dia, el dilluns 26 de juny, els actes començaran a la tarda, amb una visita guiada a la casa museu Carme Rovira, i seguiran amb un espectacle de circ familiar, la despenjada de l’ase Innocenci, la cercavila per acompanyar els gegants a la platja de Palomares, on també tindrà lloc la sardinada popular, la cantada d’havaneres i el castell de focs d’artifici, que acabarà amb l’anunci del sector guanyador de La Rierada.

A la Rierada el poble es divideix en tres sectors, que es converteixen en tres equips vestits de diferents colors: el blau (pescadors-contrabandistes), el taronja (mestres d’aixa) i el verd (gent pagesa), tots tres antics oficis de Vilassar de Mar. Del que es tracta és d’aconseguir punts i el sector que n’obtingui més serà el guanyador.