Ingressa a presó un veí de Vilassar de Mar per onze robatoris comesos durant el Nadal

Deu es van ser en establiments comercials i un en un domicili particular

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 22 Gener 2015 09:36

Part del material trobat a casa del pressumpte lladre

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 14 de gener a Vilassar de Mar un home de 31 anys i veí del municipi, com a presumpte autor d'11 delictes de robatori amb força a diversos comerços i a un habitatge. La majoria de robatoris es van produir durant el Nadal, entre el 24 de desembre i el 14 de gener. Els agents van recollir diverses denúncies que coincidien en el 'modus operandi' del lladre. L'individu actuava de nit i forçava els panys amb el mètode de la palanca. Entre els objectes sostrets que la policia ha recuperat hi ha televisions, telèfons, tauletes tàctils, videoconsoles i ordinadors. La majoria provenien de comerços com restaurants, perruqueries, agències de viatges i pastisseries.

La majoria de robatoris es van produir durant les festes de Nadal, entre el 24 de desembre i principis de gener. Els Mossos d'Esquadra van detectar que hi havia diverses denúncies que tenien característiques semblants. Totes elles descrivien un 'modus operandi' similar i s'havien produït molt a prop en el temps i en l'espai. A més, en tots els robatoris, l'individu havia forçat els panys amb el mètode de la palanca.

Entre els comerços afectats hi ha bars, restaurants, perruqueries, agències de viatges i pastisseries. Amb aquests indicis, els investigadors van concloure que es tractava de la mateixa persona i que, molt probablement, vivia a Vilassar de Mar.

Amb antecedents

Gràcies a les càmeres de seguretat dels deu establiments violentats i gràcies a la col·laboració de la Policia local, els investigadors van poder identificar i localitzar el presumpte lladre. Aleshores van sol·licitar al jutjat de guàrdia una entrada i escorcoll al seu domicili. Es va fer el 14 de gener i a l'immoble es van poder recuperar telèfons mòbils, aparells de TV, tauletes tàctils, videoconsoles, càmeres fotogràfiques, ordinadors i diverses eines que l'individu hauria fet servir per cometre els robatoris. Es dóna la circumstància que algun dels objectes recuperats havien estat sostrets aquella mateixa nit. A l'interior del domicili hi havia un presumpte lladre, que va ser detingut. L'individu va passar a disposició judicial el 15 de gener i el jutge en va decretar el seu ingrés a presó. El detingut ja tenia una desena d'antecedents policials, la majoria per delictes contra el patrimoni. La investigació continua oberta, ja que no es descarta que el puguin acusar més robatoris.