Mas visita el Mercat de la Flor i la Planta

El president visita la comarca en el marc de l'Xpomercat

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 10 Març 2014 12:47

Artur Mas al Mercat de la Planta

Artur Mas visitava aquest passat dissabte el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya acompanyat de la seva esposa, Helena Rakósnik, i amb representants del sector i de les institucions municipals de la comarca del Maresme en el marc de l'Xpomercat 2014.

El Mercat, centrat en la compra-venda majorista, està integrat per 420 socis i més de 5.000 compradors. Catalunya és la quarta comunitat autònoma amb més superfície de flor i planta ornamental, representant el 20% del total de l'Estat. Des del 2007 han disminuït les importacions d'aquest sector i s'han incrementat les exportacions un 10%, tot i que en termes globals les vendes del sector van disminuir l'any passat un 5%.

En el marc de la seva visita a Vilassar, el president de la Generalitat va lamentar que el govern espanyol hagi fixat, en un escrit adreçat al Congrés, la seva negativa a què es transfereixin les competències per celebrar la consulta sobiranista. "És una llàstima, perquè en lloc de veure-ho com una ocasió d'or, ho estan veient com un obstacle total", assenyalava. Mas també va voler respondre Rajoy dient que Catalunya no està lluitant contra el món, sinó contra l'estat espanyol perquè "no tenim més remei".