Vilassar de Dalt redueix el deute municipal en 10 milions d'euros

El consistori aconsegueix la dació en pagament per una promoció fallida

  • Redacció
  • Divendres, 01 abril 2016 09:57

Ajuntament Vilassar de Dalt

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha aconseguit la dació en pagament de la promoció immobiliària fallida de Can Manyer, el que li suposa retallar uns 10 milions d'euros d'un deute municipal gegantí.

El consistori ha acordat amb Bankia desprendre's d'aquest deute a canvi que l'entitat financera es quedi amb els habitatges (13), locals comercials (4), trasters (25) i places d'aparcament (110) del sector. Ha quedat exclosa de l'acord la Nau Vella, un edifici catalogat que està previst que aculli el futur museu tèxtil del municipi.

A canvi d'aquesta peça, Bankia rep tres solars del poble qualificats com a sòl residencial de protecció oficial. Ara el deute municipal es queda fixat en 15 milions d'euros –141% del pressupost– i l'objectiu és arribar al límit legal del 110% l'any 2017.

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha fet així un pas determinant per donar sortida a la crítica situació econòmica de les arques municipals. L'operació de dació en pagament ha permès rebaixar dràsticament el deute municipal, que se situava, amb 25 milions d'euros, pròxim al 260% del pressupost, més del doble del permès per llei.