L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt plega pel cas de presumptes assetjaments a una treballadora

Sandoval (PSC) es declara innocent i assegura que es tracta d'un "conflicte dins l'àmbit laboral" amb l'empleada

  • Redaccio - ACN
  • Dijous, 17 Setembre 2020 10:07

Sandoval

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Javier Sandoval, ha anunciat a través d'una carta oberta al veïnat que renuncia al càrrec pel cas de presumptes assetjaments a una treballadora. L'empleada l'acusa de fer-li comentaris grollers i bromes sexuals, segons ha pogut saber l'ACN. A l'escrit Sandoval redueix la qüestió a un “presumpte conflicte dins l'àmbit laboral” i recorda que no s'ha presentat cap denúncia ni hi ha hagut cap actuació judicial contra ell. Però afegeix que la situació ha afectat “la confiança interna” entre les forces polítiques que donen suport al govern i, per tant, la “governabilitat del poble”. Per això ha decidit renunciar a l'alcaldia i a la resta de les responsabilitats que té al consistori.

Sandoval assegura a la carta que no ha tingut “mai” cap conducta assetjadora amb ningú de l'Ajuntament i confia que els fets s'esclareixin “el més aviat possible”. També indica que des de fora de la responsabilitat de l'alcaldia defensarà el seu “honor” i la seva “conducta”, amb tota la determinació que és “plenament innocent”. L'encara alcaldes es declara defensor “de la igualtat, del respecte i dels drets laborals”.

L'empleada va denunciar internament a finals d'agost el presumpte cas d'assetjament i l'Ajuntament ha obert un procediment per intentar aclarir els fets. En paral·lel, el cas ha provocant una greu crisi de govern i els socis del PSC, la CUP i el grup municipalista de 9 Sant Vicenç (9SV), han retirat el seu suport a Sandoval. Les dues formacions, que apuntalaven el govern a través d'un consell assessor extern amb algunes regidories delegades, passen ara a l'oposició.

PSC i JxCat exploren un nou acord de govern a Sant Vicenç de Montalt després de la dimissió de l'alcalde

El PSC i JxCat exploren un nou acord de govern a Sant Vicenç de Montalt (Maresme), després de la dimissió, aquest dimecres, de l'actual alcalde, el socialista Javier Sandoval, acusat d'assetjament sexual a una treballadora. Aquesta dimissió representa el segon canvi sobtat d'alcaldia al municipi en els darrers dos anys, després que el propi Sandoval presentés una moció de censura el setembre de 2018 contra el llavors alcalde de JxCat, Miquel Àngel Martínez, acusat d'haver fet obres a casa seva amb recursos municipals. Ara, en canvi, les dues formacions majoritàries al municipi volen sumar forces per retornar l'estabilitat al consistori i negocien governar plegats. El nou alcalde serà qui va ser número dos de Martínez a JxCat, Víctor Llasera. L'exalcalde postconvergent va deixar el grup municipal aquest estiu, un gest que facilita ara que JxCat pugui arribar a acords amb la resta de partits. La també renúncia de Sandoval ha acabat d'aplanar el terreny a l'acord.

Entre les dues formacions sumen sis regidors i la majoria absoluta se situa en els set regidors. Tot i que l'aritmètica fa pràcticament impossible que hi hagi un pacte alternatiu a Llasera –la resta de grups tenen només un regidor cadascú i hi ha dos regidors no adscrits–, PSC i JxCat intentaran sumar majoria.