L'exalcalde de Sant Vicenç de Montalt abandona el grup municipal de JxSVM i passa a ser regidor no adscrit

Miquel Àngel Martínez justifica la seva decisió per facilitar una moció de censura contra l'actual batlle, el socialista Javier Sandoval

  • Redacció - ACN
  • Diumenge, 05 Juliol 2020 13:53

Miquel Àngel Martínez

L'exalcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez Camarasa, ha abandonat el grup municipal de JxSVM per ser regidor no adscrit. Fonts municipals han explicat a l'ACN, que ha justificat la decisió de "fer una passa al costat", per facilitar una moció de censura contra Javier Sandoval (PSC). Tot plegat després de l'escàndol per les obres que l'exbatlle va fer a casa seva fent servir uns maons que havien sobrat d'una obra pública duta a terme a la població i que va desembocar en una moció de censura contra ell l'any 2018. La resta de formacions municipals han indicat que no pactaran amb algú que està investigat. Fa més d'un any que existeixen "desavinences" entre Martínez Camarasa i la resta de membres de la secció local del partit.

Miquel Àngel Martínez Camarasa va presentar dimarts una instància telemàtica en què sol·licitava "per motius personals" deixar el grup municipal de JxSVM-JUNTS i passar a ser regidor no adscrit. Amb aquesta decisió, que s'oficialitzarà al plenari el proper 30 de juliol, la formació perd un regidor i passa a estar representada per Víctor Llasera, Lydia Gerónimo i Sònia Miquel.

Fonts municipals consultades per l'ACN han assenyalat que l'exalcalde ha justificat la decisió per deixar via lliure a una possible moció de censura. L'actual batlle, Javier Sandoval, ha reconegut que la viabilitat que aquesta prosperi és molt baixa, ja que la resta de partits han expressat les seves reticències a pactar amb persones imputades com Martínez Camarasa o com Francesc Guillem. Aquest últim és l'exregidor del PP que el mes de novembre passat va ser detingut per un presumpte cas d'estafa i va ser empresonat 40 dies. Després de pagar una fiança i quedar en lliberta, el popular va mantenir la seva presència al consistori i també al Consell Comarcal del Maresme, com a regidor no adscrit.

Unes obres particulars polèmiques

El mes de setembre de 2018 els grups municipals 9 Sant Vicenç, ERC, C's, PSC i PP de Sant Vicenç de Montalt van presentar una moció de censura contra Martínez Camarasa (CiU). Va arribar després de l'escàndol per les obres que l'exalcalde va fer a casa seva fent servir uns maons que havien sobrat d'una obra pública duta a terme a la població. A causa d'aquest afer l'exbatlle també va dimitir com a president del Consell Comarcal del Maresme.