Un detingut a Premià per distribuir dòlars falsos

34.500 dòlars falsos havien de ser distribuïts entre diverses poblacions del litoral català

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada un home a Premià de Mar i n’han imputat un altre a Benidorm en un operatiu contra la distribució de dòlars americans falsos. La policia ha intervingut un total de 34.500 dòlars americans falsos que havien de ser distribuïts per diverses localitats del litoral català. L’operatiu forma part d’una gran operació policial en que hi han participat la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya i el Servei Secret dels Estats Units i que ha permès detenir deu persones que es dedicaven a introduir els bitllets falsificats a través de les oficines de canvi i entitats bancàries.

La investigació es va iniciar a finals de l’any passat arran d’un augment significatiu de denúncies de dòlars falsificats provinents d’oficines bancàries que realitzaven canvi de divises. Per tal de detenir les persones implicades, es va sol·licitar la col·laboració al Servei Secret dels EUA per trobar nexes d’unió entre els diferents investigats.

Els autors de la distribució de divises són dos homes d’origen ucraïnès, identificats com a tals  després de pagar amb una gran quantia de bitllets falsos en un prostíbul de Mataró.