CCOO i UGT denuncien que el Consell Comarcal del Maresme "no els té en compte" en els plans de reactivació econòmica

Deixen clar que "no volen blocar res" però recorden que cap mesura pot prosperar sense la seva validació

  • Redaccio - ACN
  • Dimecres, 09 Setembre 2020 17:50

Sindicats davant Consell Comarcal

Els sindicats CCOO i UGT han anunciat que no assistiran aquest dijous a la constitució de la Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme perquè el Consell Comarcal, l'organitzador, "no els té en compte" a l'hora d'impulsar plans de reactivació econòmica. Els sindicats asseguren que el consell vol tirar endavant les polítiques de reactivació sense el seu concurs saltant-se la concertació. "Ens volen com a consultors però sense tenir en compte les nostres propostes i opinions", denuncien. Recorden que totes les mesures econòmiques impulsades pel consell amb fons d'altres administracions necessiten la validació dels agents socials i que si no arriben a un acord quedaran aturades. "No volem blocar res, però sí que se'ns escolti", alerten.

En declaracions a l'ACN, Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Maresme, assegura que "no té cap sentit" assistir aquest dijous a l'acte de constitució de la Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme si el Consell Comarcal se salta el principi de concertació i no els tracta com a actors principals a l'hora de trobar solucions a la crisi econòmica.

Plata a insisteix en que l'única cosa que demanen és que es tinguin en compte les seves opinions i propostes a l'hora d'elaborar aquests plans perquè ells representen gairebé el 80% dels treballadors de la comarca. Aquí, ha ofert "mà estesa" al Consell Comarcal per recuperar la concertació social i, a partir d'aquí, treballar de manera conjunta pel bé de la comarca.

El representant sindical atribueix la negativa del consell a tenir en compte els sindicats a "un mal càlcul electoral" que només servirà per bloquejar uns ajuts que el territori necessita. "Tota la promoció econòmica que fan és a partir de línies de finançament estatals i europees que sense la validació de la patronal i els sindicats queden bloquejades", ha assenyalat. Plata lamenta que ja "van tard" a l'hora d'implementar un pla de reactivació que és molt necessari i que municipis del maresme com Mataró o Pineda de Mar ja han impulsat.

La Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme marcarà les directrius i estratègies a seguir per a millorar l’ocupabilitat i reactivar l’activitat productiva dels 29 municipis de la comarca menors de 50.000 habitants (tots menys Mataró). A la trobada estan convocats, entre d'altres, ajuntaments, patronals i sindicats.