Posen data de caducitat al peatge de la C-32: 31 d'agost de 2021

Territori licita per 250.000 euros un estudi de la mobilitat al Maresme després de l'alliberament del peatge més antic de Catalunya

  • Redaccio - ACN
  • Divendres, 07 Agost 2020 18:10

Peatges, c-32, autopista

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació d'un estudi de distribució de la mobilitat a la comarca amb l'alliberament del peatge de la C-32, el més antic de Catalunya. Ho ha anunciat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, que s'ha reunit aquest matí amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot. Aquest estudi, "analitzarà la mobilitat que generarà la desaparició del peatge de la C-32, el 31 d'agost de l'any vinent", ha assenyalat Gavín. Tots dos han coincidit en remarcar la transcendència d'aquest estudi perquè "oficialitza l'alliberament del peatge de la C-32". A la reunió també hi ha assistit el director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores.

L'estudi, que es licita per un import de 250.000 euros i un termini de redacció de sis mesos, "vol analitzar la nova mobilitat postpeatge amb una visió totalment integrada", ha remarcat Gavín. El secretari ha explicat que a partir del setembre, començaran a recollir les propostes del territori i la informació disponible.

Segons el Departament de Territori l'estudi "oficialitza" el final de la concessió de l'autopista, previst pel 31 d'agost del 2021

Peatges, c-32, autopista

Propostes de millora

L'informe definirà propostes de millora de connectivitat i de reconfiguració tant de la C-32 com del conjunt de la xarxa viària del corredor. Territori assegura que la situació resultant del final de la concessió de la C-32 ha de permetre captar el trànsit de pas que actualment utilitza la xarxa local o vials urbans, ajudant a la pacificació de la mobilitat urbana cap a un model de mobilitat més segur i sostenible.

El Govern creu que l'alliberament del peatge permet dotar de més accessibilitat la C-32, millorant o creant nous enllaços i vials d'accés o servei, així com estudiar mesures complementàries en vies paral·leles, on es preveu una disminució del trànsit a conseqüència de l'alliberament del peatge, com l'N-II, amb millores de la connectivitat de la xarxa local per donar servei al conjunt del corredor.