Ensenyament no tancarà l’escola Mar Nova de Premià mentre fa una diagnosi de les necessitats del municipi

Els representants de l’AMPA aplaudeixen el canvi de posicionament del Departament, que preveu obrir un grup de P3 pel curs 2017-2018

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 20 Febrer 2017 13:53

Manifestació Serveis Territorials

Els pares i mares de l’escola Mar Nova de Premià de Mar han donat per acabat el conflicte amb el Departament d’Ensenyament després que aquest hagi dit que atura el tancament del centre, a l’espera de fer una diagnosi de les necessitats escolars del municipi.

Aquest és el compromís que l’AMPA ha esgarrapat aquest dilluns al matí en una reunió amb el Secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, qui ha assegurat que complirà la resolució parlamentària on s’insta el Govern a no tancar l’escola.

Al mateix temps, Llobet ha dit que es preveu que l’escola torni a obrir un grup de P3 pel curs 2017-2018, pendent de quina sigui la resposta durant el període de preincripcions. El portaveu de les famílies, Jordi Estalrich, ha aplaudit el canvi de postura que ha adoptat Ensenyament i ha defensat la importància d’elaborar una diagnosi que reflecteixi les “diferents sensibilitats educatives” de Premià.

Una ocupació amb resultats

Representants de l'AMPA del centre i sindicats van ocupar durant 30 hores la seu de Serveis Territorials al Maresme a Mataró entre divendres i dissabte per reclamar que no es tanqués l'escola. Criticaven, d'una banda, que el Departament d'Ensenyament s'excusés en la reducció de la natalitat per tancar grups i escoles, quan l'aposta, a parer seu, ha de ser baixar les ràtios. De l'altra, acusaven el govern de promoure determinats projectes innovadors i deixar-ne d'altres, com el de l'escola Mar Nova de Premià, sense recorregut.