Desena Fira Mercat Modernista de Canet

Els dies 15, 16 i 17 de setembre el municipi de Canet de Mar tornarà a l'època modernista amb actuacions, activitats artístiques i culturals, lúdiques, infantils i molt més

  • Laia Mulà // Fotos: cedides
  • Divendres, 15 Setembre 2017 00:00

Maresme 2017, fira mercat modernista canet de mar

Enguany fa deu anys que Canet de Mar va impulsar per primera vegada la Fira Mercat Modernista. Es tracta d'un cap de setmana ple d'activitats entorn el Modernisme organitzat per l'Àrea de Promoció Econòmica del municipi. Centrant-se en aquesta ocasió en el paper de la dona durant aquesta època, els carrers i els vilatans es vestiran de Modernisme per tal d'ambientar el municipi entorn la festa, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de setembre.

La vida de la dona

La temàtica d'aquesta edició gira entorn les dones del Modernisme, les quals vivien en una societat que les deixava en segon terme, però que van saber erigir-se com a artistes que lluitaven contra les circumstàncies reduccionistes del moment. Per elles era un repte i un desafiament respecte la societat i la vida familiar el fet de convertir-se en pintores, compositores, escriptores o escultores, entre altres artistes.

"Durant tres dies, tant veïns com els molts visitants es traslladen vivencialment més d'un segle enrere"

Tapes i oci

L'acte inaugural de la fira comptarà amb la Nit de tapes i varietés, una innovació de l'any passat que posarà a disposició dels assistents la possibilitat de degustar tapes de l'època. A més, la vetllada serà amenitzada amb la celebració d'un espectacle de varietés tal com es feia a principis del segle XX, amb números de malabarisme, ball, escenes còmiques i música.

Maresme 2017, fira mercat modernista canet de mar

Una Fira de tots
Des de l'Ajuntament fan una crida a la participació dels ciutadans, establiments de restauració, botigues, entitats i associacions a participar de la festa de diverses maneres. Per aconseguir recrear l'ambient de l'època demanen que els comerços decorin els seus aparadors, que els vilatans es vesteixin de l'època, que els establiments de restauració ofereixin plats de l'època i que tothom qui vulgui participi de l'organització d'activitats per amenitzar la Fira.