La celebració de Reviu Ilturo ja té data

La pròxima edició del Festival Cultural Iberoromà de Cabrera de Mar es farà els caps de setmana del 5 i 6 i del 12 i 13 d'octubre

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 30 Agost 2019 08:25

Maresme 2017/2019, reviu iluro cabrera de mar

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ja ha confirmat les dates de la pròxima edició de Reviu Ilturo. El Festival Cultural Iberoromà se celebrarà els caps de setmana del 5 i 6 i del 12 i 13 d'octubre en jornades de tarda i vespre els dissabtes i de matí els diumenges.
Amb aquesta decisió, el Festival Cultural Iberoromà ja es prepara per celebrar la seva 21a edició i per complementar de la millora manera possible el Festival Laietània, que s'organitza a tota la comarca.

Una fira divulgativa

La finalitat de l'esdeveniment és divulgar el ric patrimoni arqueològic local, on fa més de 20 segles convivien ibers i romans. Tot i que encara no s'ha fet pública la programació del 2019, any rere any el festival ha tingut un fil conductor. L'edició del 2018, per exemple, va tenir com a principal protagonista el vi.
D'altra banda, hi ha activitats més que consolidades: les visites guiades a les restes arqueològiques del període iber i romà localitzades al municipi; els tallers familiars gratuïts; les conferències, els monòlegs i la projecció de documentals; el mercat de productes artesanals, o la fira d'entitats, comerços locals i diferents equipaments patrimonials del Maresme.

Maresme 2017/2019, reviu iluro cabrera de mar

Les visites guiades a les termes i als forns de Ca l'Arnau són les més populars

Arrisca i guanyaràs

La passada edició de Reviu Ilturo va tenir una molt bona acollida. De fet, coincidint amb el seu vintè aniversari, el 2018 la Fira Iberoromana va incorporar diverses novetats per potenciar encara més la difusió i el coneixement del patrimoni històric i arqueològic de Cabrera de Mar.

Segons els organitzadors, les activitats culturals celebrades van assolir més d'un 60% de participació. Entre els actes que van rebre més bona valoració del públic assistent van destacar els monòlegs històrics i les activitats culturals de petit format. Les visites guiades a les termes i als forns de Ca l’Arnau van ser les que van concentrar més afluència de públic.