Es consolida la saga d’aventures i entreteniment del Capità Sparrow

Pirates del Caribe: El el cofre del hombre muerto. Gore Verbinski. Estats Units. 2006

Elizabeth Swann preparen les seves noces quan, sobtadament, són arrestats per haver ajudat a escapar al pirata Jack Sparrow, enemic de la Corona Britànica. Turner accepta, a canvi de la seva llibertat, la proposta de sortir a la recerca de la brúixola màgica d’Sparrow. Mentrestant, Jack està buscant la clau d’un cofre misteriós que el podria ajudar a solucionar els comptes que té pendents amb el llegendari pirata Davy Jones.

L’anècdota: Ja s’està produïnt la tercera entrega de les exitoses aventures de ‘Pirates del Caribe’ que s’estrenarà el 2007. De moment ja coneixem el títol, ‘At world’s end’, i l’aparició del guitarrista del Rolling Stones, Keith Richards, encarnant el pare del pirata Jack Sparrow.

Diagnòstic: ‘Piratas del Caribe 2’ ofereix el que promet: grans dosis d’entreteniment. La cinta recupera el millor i el pitjor de la seva predecessora. D’aquesta manera, a les aventures trepidants i la comicitat generada pel personatge interpretat per Johnny Depp, s’hi afegeix la inconsistència de l’argument, que sembla basar-se únicament en una successió d’anècdotes. La pel·lícula compta amb uns excel·lents efectes especials però les interminables escenes d’acció allarguen en excés la durada de la cinta, que s’apropa a les dues hores i mitja.

Efectes secundaris: Adient per a tots el públics. En aquesta entrega s’han reforçat els aspectes de caire més infantil per satisfer les expectatives dels més menuts.