La Fira Argillà 2020 es farà en format virtual

Els responsables d'aquesta cita ceramista internacional han volgut aprofitar la situació per donar un impuls definitiu a la seva versió online

Argentona 2014/2019, FIRA argillà

La Fira Argillà Argentona d'enguany es farà aquest 2020 en format virtual. Després de valorar-ne l'ajornament de l'habitual mes de juliol a la tardor, finalment la Junta de Govern del Patronat Municipal del Museu del Càntir va optar per suspendre l'edició 2020 d'aquesta reconeguda fira internacional de ceràmica. Van considerar que "ni les condicions actuals ni les previstes per a la tardor no permeten garantir una fira exitosa i amb seguretat". Els responsables de la fira, però, han volgut aprofitar aquesta situació per donar un impuls definitiu al projecte de versió virtual de la fira, que ja s’està preparant i definint.

L'eix central d'aquesta nova fira virtual serà un lloc web amb presència de totes les activitats habituals de la fira (expositors, activitats educatives, exposicions, vídeos...) lògicament accessible des d’arreu del món. Segons expliquen, la intenció és que aquest nou espai web "reflecteixi tots els elements de la fira i es pugui veure la oferta ceràmica dels artesans que habitualment exposen als carrers d’Argentona".

Ja es poden presentar les inscripcions a la Fira virtual, que serà gratuïta i estarà oberta a qualsevol ceramista que hagi participat a alguna de les darreres cinc edicions de la fira.

Un cap de setmana de fira virtual

El llançament d'aquesta nova fira virtual serà el 25 de setembre, data en la que que s'inaugurarà de manera física una exposició del ceramista Carles Vives al Museu del Càntir. També es preveu que durant tot el cap de setmana (del 25 al 27 de setembre) hi hagi descomptes especials. Aquest nou espai web estarà disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Argentona 2014/2015, argentona-museu del cantir

Algunes activitats fetes en format digital per causa de la pandèmia, com el Concurs de Cartells de la fira o “Hola Ceràmica”, sorprenentment, han obtingut molt més èxit que les darreres edicions, en què només es feia el format presencial. Això ens fa ser optimistes davant el resultat de la fira en format en línia”, diuen els organitzadors.ç