René Jean exposa la seva obra a la Casa Gòtica

L'artista, nascut al Camerun ara fa 27 anys, transmet en les seves pintures el periple que va viure com a persona refugiada

  • Redacció/Arg.com // Foto: Arg.com
  • Divendres, 13 Desembre 2019 11:37

Argentona 2014/2019, rene jean amba

El 29 de novembre va tenir lloc la inauguració de "Migració, més enllà de la discriminació i el prejudici", una exposició que es podrà veure a la Casa Gòtica d'Argentona fins al 29 de desembre.

El protagonista de la mostra és René Jean Amba, un artista nascut al Camerun ara fa 27 anys que va haver de fugir del seu país d'origen per culpa de l'extermini ètnic i la discriminació. Les seves pintures, però, a banda de plasmar unes vivències extremes, transmeten un missatge de pau, humanisme i esperança. Autèntic amant de l'escultura i la pintura, Jean va estudiar belles arts, una carrera que va quedar interrompuda forçosament quan va haver de malviure al camp de refugiats de l'illa grega de Samos.

Ha arribat el moment

Des de fa poc més d'un any l'artista viu a Argentona, municipi on  presenta per primera vegada la seva obra al públic. En aquest sentit, Jean assenyala que l'exposició recull tres etapes: a la primera, explica els motius que obliguen les persones a marxar dels seus països; a la segona, fa referència a les dificultats amb què es troben les que han de marxar de la seva terra, i a la tercera, reflexiona sobre el fenomen de la immigració.

Una realitat complicada

Durant la presentació a la Casa Gòtica, també va tenir lloc una xerrada amb el coordinador del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret. Durant la seva intervenció, el portaveu de l'organisme va exposar les traves que al llarg d'aquests últims anys han dificultat l'execució d'alguns dels programes en matèria d'acollida de persones sol·licitants de protecció internacional i refugia­des.

Una mostra oberta al públic

Argentona 2014/2019, rene jean amba 2

"Migració, més enllà de la discriminació i el prejudici" es pot visitar els caps de setmana a partir de les 10 h.