Un ple municipal d'octubre marcat per una intensa bateria de mocions

Qüestions com la restitució patrimonial de Can Doro i Cal Guardià o el recurs pel canvi de noms als carrers van alimentar un dens debat entre govern i oposició

  • Argentona Comunicació // Foto: cedida
  • Dimecres, 16 Octubre 2019 12:59

Argentona 2014/2019, ple octubre argentona

El dilluns passat, 7 d'octubre, es va celebrar una densa sessió del ple municipal de l’Ajuntament d’Argentona corresponent al desè mes de l'any, que es va allargar fins a la mitjanit.

Tot i que diversos punts del llarg ordre del dia es van acabar retirant, el nodrit llistat de mocions va fer que  el debat durés més de cinc hores. Dues qüestions van estirar especialment la sessió: per una banda, el canvi de denominació de dos carrers aprovat fa uns mesos i el recurs presentat per dos veïns, i per l’altra, la situació dels elements patrimonials de Can Doro i Cal Guardià.

Retirada de la modificació de les ordenances fiscals

A la primera part del ple es van aprovar, amb l’abstenció de Tots x Argentona i el PSC, una modificació de crèdits d’una mica més de 41.000 euros per a l’adquisició d’obres per al fons d'art, el pagament de diversos treballs i la realització d'activitats amb motiu de la festa de cap d’any.

A més a més, el govern va optar per retirar la modificació de les ordenances fiscals per al 2020, ja que no compta amb el suport dels grups de l’oposició. Tanmateix, l'alcalde i regidor de Recursos Econòmics, Eudald Calvo, va aprofitar la sessió per donar alguns detalls sobre la proposta plantejada per Unitat, com la revisió de bonificacions i d'alguns paràmetres de l’IBI i l'ICIO.

Argentona 2014/2019, ple octubre argentona

El govern va optar per retirar la modificació de les ordenances fiscals per al 2020

Llarga bateria de mocions

La bateria de mocions que presentava l’ordre del dia del ple va arrencar amb la proposta, finalment desestimada, del PSC sobre el recurs de reposició per a la restitució del nom del carrer passeig Baró de Viver davant el canvi de nom que es va aprovar a finals del 2018: avinguda de la República.
Per la seva banda, Junts x Catalunya va obtenir el vot de tot el plenari en les mocions per la integració paisatgística de la riera i la regulació dels usos industrials.

Projectes pendents

En la darrera part del ple, el govern municipal va informar que recentment s’ha publicat la licitació de l’obra del futur centre cívic de Les Ginesteres. Pel que fa a la reforma integral del carrer Josep Soler d'Argentona, tot apunta que aviat s'aprovarà la part final del projecte executiu.

En un torn breu de precs i preguntes, el regidor d'Obres Públiques, Pere Móra, va donar detalls sobre el projecte de reordenació de les obres a l’entrada del Sant Crist i l’aportació de l’Ajuntament, que, després de la baixa en l'oferta de les empreses, serà de 265.000 euros. D'altra banda, Tots x Argentona va demanar que, al pròxim ple, s’informi sobre el

El torn de Can Doro i Cal Guardià

La moció que Tots x Argentona i Junts x Catalunya van formular amb relació a la restitució dels elements patrimonials de Can Doro i Cal Guardià no va prosperar. Des del govern es va insistir en la idea que les demandes d'ambdues formacions no eren assumibles per a l’Administració. L'equip liderat per Eudald Calvo va reclamar que el debat se centrés en la recuperació de l’espai, que té a veure amb el projecte de construcció d’un nou equipament cultural. El PSC també es va mostrar favorable a la tesi del govern.