Ja és aquí la Festa Major de Sant Domingo!

El vot de poble, els vint anys de La Garrinada o una nova edició de l’Argentast són algunes de les activitats més destacades de la Festa Major d’Argentona

  • Marina Alaminos // Fotos: Cedides
  • Dijous, 01 Agost 2019 07:02

Argentona 2014/2019, festa major argentona

Argentona ja s’ha vestit de gala per celebrar, un any més (i ja són 69 edicions), la Festa Major de Sant Domingo. Una intensa setmana on la música, el teatre, el foc i la tradició tornen a ser els protagonistes.

Les primeres activitats arriben a Argentona l’1 d’agost per donar el tret de sortida als dies més esperats de l’any. I és que enguany, la Festa Major començarà amb la inauguració de la nova plaça de Montserrat a les 19 h.

Els plats forts

Els espectacles infantils o la fira de l’Argentast tornen a ser un dels principals al·licients de Sant Domingo, que aquest any presenta una programació musical de primer nivell. Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Raquel Lua, Se Atormenta Una Vecina o DJ Sendo són alguns dels artistes que trepitjaran l’escenari de Can Doro. A més, aquest any La Garrinada està d’aniversari. La festa més porca d’Argentona celebra els seus vint anys amb concerts de la talla d’Oques Grasses o els argentonins Ebri Knight, que tornen a actuar a casa.

Argentona 2014/2019, festa major argentona

Dilluns al matí, hi haurà la xeringada familiar i la festa de l'escuma amb animació de Jaume Barri

Però la Festa Major encara arriba amb més celebracions. Aquest 2019, el pregó anirà a càrrec de l’històric equip del Club de Bàsquet Femení, el CIC d’Argentona, que el 1961 va guanyar tots els títols en joc, inclosos els europeus.
I com cada any, el vot de poble, la benedicció de les aigües i l’aixecada de càntirs seran els protagonistes diumenge al matí, dia de la Festa del Càntir. Sant Domènec, celebrat tradicionalment el 4 d’agost, acull els actes més tradicionals de la vila, en una festa que es remunta a principis del segle XVII.

El 6 d’agost, Argentona posarà punt final a una setmana d’activitats que de ben segur faran gaudir petits i grans. A més, els correfocs dels Diables d’Argentona, els focs artificials o la Repicatronada —que aquest any també celebra la seva vintena edició— il·luminaran els carrers de la vila en dies de Festa Major.

Argentona 2014/2019, festa major argentona

3, 2, 1... ja!    

Dilluns 5 d'agost al matí serà el torn dels més esportistes. A les 9.30 començarà, des de la plaça Nova, la tradicional cursa popular, de 5 km de distància. L'endemà, també a les 9.30 h, però des de la plaça del Molí, es donarà inici a la 21a Pedalada popular, d'11 km de distància.
En totes dues activitats s'oferirà beguda, xíndria i obsequis per a tots els participants. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament, de 9 h a 14 h de dilluns a divendres, o el mateix dia una hora abans al punt de sortida de cada cursa.