Aprovació provisional del nou POUM d'Argentona

El govern tira endavant el nou planejament urbanístic amb el suport del PP i el regidor no adscrit. Els grups de Tots x Argentona i el PSC no participen a la votació

  • A.C.
  • Dimecres, 27 Març 2019 08:59

Argentona, pla ordenacio urbanística

Després de tres hores de ple, l’Ajuntament tira endavant l’aprovació inicial del POUM, el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal. Una eina que ha de servir de guia del planejament d’Argentona per a les properes dècades. 

Aquesta fase suposa un pas més d’una llarga tramitació que va iniciar-se al 2015 i en què s’incorporen les demandes dels ciutadans i organismes sectorials, així com les aportacions ambientals.

La proposta, aprovada pel govern, a més del portaveu del Partit Popular i el regidor no adscrit, va comptar amb una ferma oposició dels grups de Tots x Argentona i el PSC, que van retirar-se de la sala i no van participar en la votació. Segons han manifestat, la seva posició es deu a la manca de diàleg i consens que, van dir, ha mostrat el govern en aquest assumpte.

Línies generals del nou POUM

El nou planejament aposta per compactar el municipi, omplint els buits existents i obrir la porta a una única zona d’ampliació residencial, al Collell, a més de la ja prevista al Cros. Les línies estratègiques són l’actualització del centre urbà, la potencialització del centre comercial, la construcció d’habitatges de protecció pública, millorar els serveis a les urbanitzacions, el manteniment dels polígons industrials, la preservació de la zona forestal o avançar en un accés des del Collell als veïnats de Can Barrau i la part alta del municipi.

Zona del Cros

Abans també es va aprovar amb el suport de tots els grups i l’abstenció de Tots x Argentona i el PP l’aprovació inicial del conveni urbanístic en relació a l’àmbit del Cros. La nova proposta preveu un projecte amb un màxim de 140 habitatges, dels quals un 30% es destinarà a protecció oficial i hi haurà també una reserva d’espai per a equipament municipal.