Alerta pel nombre de cadells abandonats

L'Associació de Voluntariat (VOLCAAD) alerta que el centre de la comarca està rebent més cadellades de les habituals

  • Redacció /Argentona Comunicació // Foto: cedida
  • Dilluns, 25 Març 2019 00:00

Argentona 2014/2019, cadells abandonats argentona

L'Associació de Voluntariat (VOLCAAD) alerta del gran nombre d'animals perduts i abandonats a la comarca. Concretament, en les últimes setmanes han rebut un elevat nombre de cadellades i per això insisteixen en la necessitat que els propietaris esterilitzin els animals de companyia.

Per tot plegat, l'associació està organitzant campanyes per fomentar l'adopció d'animals, per sensibilitzar a la població de la tinença responsable i el respecte vers els animals i la natura.

Mireia Roca:
"Ara és època de cria i això comporta l'entrada de molts cadells"

La presidenta de l'entitat, Mireia Roca, ha explicat a Ràdio Argentona que fa falta més conscienciació referent a la importància de posar el xip a l'animal perquè pugui ser retornat en el cas que es perdi. A més, ha lamentat que se segueixin fent cries descontrolades i ha recordat que ara és època de cria de gats i gossos, fet que "comporta l'entrada de molts cadells".

Fira Volcaad

VOLCAAD col·labora amb el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme (CAAD) amb l'objectiu de millorar el benestar dels gats i gossos perduts i abandonats. S'encarreguen de buscar recursos per ajudar al centre, ja siguin econòmics, com donacions de menjar, de medicació o mantes.

De fet aquest diumenge, i juntament amb el CAAD, s'organitza la Fira VOLCAAD. Una fira que té lloc al Parc dels Germans Gabrielistes de Sant Vicenç de Montalt i que vol fomentar l'adopció, conscienciar i recollir donacions de pinso.

Tasca tot l'any

Des del CAAD Maresme-Argentona s'intenta localitzar els responsables dels animals que es poden haver perdut i, si el retorn no és possible, i un cop comprovat l'estat sanitari, se'ls busca una família d'acollida. Paral·lelament, l'entitat fa, durant tot l'any, campanyes per millorar la situació dels gats i gossos abandonats.