La nova biblioteca d'Argentona tindrà 1.200 metres quadrats

El nou equipament que es construirà a Can Doro vol ser com "un centre cívic" per la vila, i tindrà un aparcament soterrat de 1.800 metres quadrats

  • Argentona Comunicació // Foto:cedida
  • Dijous, 28 Febrer 2019 11:29

Argentona 2014/2019, can doro argentona

Es comença a conèixer com serà la nova biblioteca Joan Fontcuberta que s'ha d'alçar a Can Doro i ha de ser el nou equipament de referència de la vila. Els detalls els va donar l'Alcalde en un acte públic en el qual els assistents es van poder fer a la idea de quin projecte busca l'Ajuntament de la vila.

L'edifici estaria situat a l'espai de Can Doro-Cal Guardià i pretén ser semblant “a un centre cívic”, “on es generin sinergies dins i fora de l'equipament”. A l'edifici hi tindria cabuda la Biblioteca (1.270 m2), l'Arxiu (115 m2), Ràdio Argentona (180 m2) i un aparcament soterrat (1.800 m2). L'alcalde va exposar que a l'interior de la biblioteca hi haurà diverses sales com ara un espai polivalent, un espai de formació, una àrea de música i imatge o una per a diaris i revistes entre altres.

Èxit de participació
L'Ajuntament va obrir un concurs d'idees on ja s'han presentat 32 equips d'arquitectes.

Segons Calvo, l'actual govern té la voluntat d'encaixar l'edifici i l'equipament amb l'entorn, essent un eix cultural que enllaci el Museu del Càntir, la Casa Gòtica, la Casa Puig i Cadafalch i la mateixa biblioteca. A més, també es contempla una plaça i un aparcament soterrat on hi tinguin cabuda, sobretot, aquells cotxes que arriben a la vila per l'entrada nord, ja sigui els que vinguin de les urbanitzacions, com d'Òrrius, Dosrius i més enllà del túnel de Parpers. “El que volem quan entrin els cotxes no és que estiguin fent voltes pel centre, sinó que entrin, aparquin i caminin, i gaudeixin del poble”, va assegurar l'alcalde.

Per fer l'equipament, l'Ajuntament va obrir un concurs d'idees on ja s'han presentat 32 equips d'arquitectes. Un jurat en seleccionarà cinc que redactaran un projecte de biblioteca. Un serà el guanyador i els quatre restants rebran una petita remuneració per la feina. Eudald Calvo va assegurar que la biblioteca s'hauria de poder inaugurar la legislatura vinent, amb un cost total –equipament i aparcament–, segons el govern, de 6,5 milions d'euros.