Zoo, Gertrudis i Doctor Prats encapçalen el cartell de la Garrinada

El festival de música fa una aposta per incloure diferents estils i hi repeteixen clàssics com Miquel del Roig

Garrinada 17

El municipi es prepara per tres dies i tres nits de festa major, bona música i un ambient animat és el que es pot trobar a la Festa Major d'Argentona, la Garrinada. Com ja és tradició es programen activitats, concerts i actes festius per celebrar els dies de l'any més esperats pels argentonins i les argentonines.  Tot sorgit de l'assemblea de la pròpia entitat, amb voluntariat que tira endavant un autèntic festival.

Des de fa tres anys ja no coincideix amb la Fira del Càntir, que va tenir lloc a principis de juliol, i el municipi concentra la seva gent als actes de Festa Major.

Tres dies de Garrinada

Tot i que les activitats de la Festa Major comencen el dia 30 de juliol, i els dies oficials del 3 al 6, la Garrinada com sempre va del 4 al 6 d'agost amb un gran ventall d'actes programats, alguns dels quals destacarem a continuació.

El divendres 4 a la tarda serà el moment de la Tarda Underground, una estona d'activitats variades amb exhibicions d'skate i grafiti i torneig de bàsquet, entre altres. Els focs d'artifici i la cercavila amb la Balkan Paradise Orchestra donaran entrada a la nit de concerts amb Train to roots, Zoo, Tremenda Jauría i Dj Martin Gil.

Zoo

'Donem-li una volta al món' és el nom de l'espectacle d'animació de Xiula, un grup amb un espectacle familiar fresc i divertit el dissabte 5 a les 19.15h del vespre. Després serà l'estona del sopar popular – crucifixió dels garrins per gaudir amb família o amics de la festa major argentonina. La nit serà per A4 Reggae Orchestra, Rapsusklei i Dj Hochy, un jove discjòquei mataroní.

La Caipirinyada no falla

A la tarda del dia 6, la tradicional gran caipirinyada popular amb la música de Miquel del Roig és un dels moments més multitudinaris entre el jovent de la festa on corre bona beguda i ambient festiu. De les 23h a les 5h del matí la Garrinada rebrà la música de Seguirem, Gertrudis, Doctor Prats i Dj Domingo el Gran, la nit més potent i destacada a escala musical.

Garrinada 2013

El garribus per desplaçar-se

Per evitar les aglomeracions de cotxes, habiliten un servei de transport públic extra, a part del que ja és habitual: el garribus. Cada mitja hora i durant tota la nit, un autobús sortirà de l'estació Renfe de Mataró cap a Argentona, i de la rotonda del Pi Gros a la capital. 

MÉS INFORMACIÓ AL WEB DE LA GARRINADA

Garrinada 17