Itàlia serà el país convidat de l'Argillà, del 7 al 9 de juliol

Serà el tercer any que la Fira del Càntir es desvincula de la Festa Major d'Argentona

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 07 Juny 2017 17:43

Argentona 2014/2017, argillà

La gran cita per als amants de l'art i la cultura del fang a Catalunya. Argillà Argentona celebrarà aquest mes de juliol una nova edició, amb un total de 75 artesans de la ceràmica i institucions que exposaran al públic argentoní i d'arreu del país les seves creacions. Aquest és el tercer any que la tradicional Fira del Càntir s'ha convertit en Argillà Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica, referència absoluta del sector al país.

Enguany Argillà té lloc del divendres 7 al diumenge 9 de juliol. Des del 2015 Argillà s'ha desvinculat de la Festa Major d'Argentona i de la seva tradicional Festa del Càntir, el 4 d'agost. L'objectiu ha estat consolidar l'esdeveniment com a referència al sud d'Europa i poder atreure més visitants i expositors, un fenomen que es consolida enguany.
Faenza, el referent

El gran protagonista d'aquesta edició 2017 és Itàlia, el país convidat d'enguany a la Fira. Ho farà amb Faenza al capdavant. La ciutat de la província de l'Emiglia Romagna, seu del prestigiós Museu Internacional de la Ceràmica, és reconeguda per la seva majòlica, una ceràmica amb un acabat vidriós especial que els artesans de la ciutat italiana, ja des del Renaixement, han arribat a perfeccionar fins a nivells mai vistos. Un total de quinze ceramistes d'aquest i d'altres municipis del país transalpí mostraran el seu talent a Argentona durant Argillà.

12 països de 3 continents

Els visitants també podran gaudir de diverses exposicions amb un clar regust italià, com ara una dedicada a l'artista italiana Fiorenza Pacino al Museu del Càntir, o una mostra dedicada a la ceràmica clàssica italiana a la Casa Gòtica, que també exhibirà càntirs decorats per artistes de Faenza.

En aquesta edició hi haurà un total de 12 països representats procedents de tres continents. A més d'Itàlia hi seran Portugal, França, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc.