Argentona obre un nou carril d'accés des de la ronda Llevant

Segueixen endavant, també, les millores a la carretera de Vilassar

  • Redacció
  • Dijous, 19 Març 2015 13:40

Carretera Argentona-Vilassar

La pròxima setmana està previst que la Diputació de Barcelona comenci les obres d’accés al carrer Joan XXIII des de la ronda de Llevant. Aquesta actuació consistirà en l’obertura d’un carril per accedir al nucli urbà en sentit Granollers, així com la semaforització de la cruïlla.

Amb aquesta entrada s’oferirà una nova alternativa d’accés al centre urbà del municipi, descongestionant l’entrada per l’Avinguda Puig i Cadafalch, una via que en certes hores del dia registra un alt volum de trànsit. També contribuirà a racionalitzar els recorreguts del transport públic.

Nou itinerari escolar

Aquesta no serà l'única intervenció relacionada amb les vies d'accés a la vila que es durà a terme. Aquesta setmana s'asfalta un tram de la carretera de Vilassar, una actuació inclosa en la intervenció que s'està realitzant aquestes setmanes en aquesta via per tal d´obrir un nou itinerari escolar i un accés més segur als escolars i vianants que la travessen per accedir a l'escola d'Argentona, l'institut i la zona esportiva i les cases del MOPU.

Amb aquestes obres el pas de vianants que actualment es troba a l’alçada de la rotonda del Sant Crist es traslladarà al carrer Nostra Senyora de Montserrat, per tal de millorar la visibilitat i potenciar la fluïdesa del trànsit a la rotonda en hores punta. Aquestes obres també serviran per eliminar les barreres arquitectòniques existents. L’Ajuntament d’Argentona també té previstes altres intervencions per tal de reforçar la mobilitat a la zona, així com la reordenació de l’aparcament del camp de futbol.

Canvis de sentit

Amb la finalització de les obres també es planteja la modificació del sentit de trànsit d’alguns carrers: l’Avinguda Nostra Senyora de Montserrat i el carrer Canigó passaran a ser de pujada, mentre que el Passeig de Marina Julià serà de baixada, tal com determina la proposta de l’estudi de mobilitat municipal.