Comencen els treballs arqueològics a can Doro

S'ha posat en marxa una intervenció per avaluar l´estat de la necròpolis

  • Redacció
  • Divendres, 12 Setembre 2014 11:04

Ciutat 2014/2015 Can Doro

Aquests treballs suposaran al pas previ a les obres d’arranjament d´aquesta  zona que l’Ajuntament pretén habilitar, dotant-lo d’ús provisionalment com a espai públic i per a ampliar la superfície d’aparcament en superfície de cal Guardià. L’objectiu final del govern és consensuar un projecte per a aquesta zona tan emblemàtica i cèntrica del municipi.
L’equip tècnic del projecte està format per un arqueòleg director, dos oficials d’arqueologia, un dibuixant i una directora encarregada de la coordinació i redacció de l’estudi bàsic. Es preveu que els treballs es puguin prolongar durant un mes i mig i posteriorment s’ha fixat un termini màxim de tres mesos per a què l’empresa lliuri a l’Ajuntament la memòria definitiva.

Detalls tècnics

El projecte d’intervenció arqueològica que s’ha iniciat aquest setembre inclou treballs d’enderroc del mur de contenció existent així com les rases de sondeig i les neteges necessàries per a determinar si hi ha més inhumacions. També es contemplen els treballs d’excavació i estudi dels enterraments i restes del material arqueològic que es puguin localitzar.

Cal recordar que es tracta d’una zona molt sensible, situada en l’entorn de protecció del Bé Cultural d’Interès Nacional de can Puig i Cadafalch i molt proper a dues mines, la capella i la font de Sant Domingo, que estan també catalogats com a béns d’interès local.
Aquest espai de protecció arqueològica de can Doro ja va ser objecte d’intervenció als anys 2005-2006. En aquella actuació es va identificar la masia de cal Guardià, les mines d’aigua i la necròpolis de l’època alt medieval dels segles IX-X i de les quals es van excavar 15 inhumacions de fosses.

La memòria final  ja va apuntar la possibilitat de trobar més inhumacions en diversos punts que llavors no es van excavar.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: