Els veïns de les Ginesteres reaccionen a l’incendi de Can Poi

Els habitants de la zona veuen necessària una altra via d’accés a la urbanització

  • Berta Seijo
  • Divendres, 30 Agost 2013 10:24

Incendi 4 Rellotges

Dimarts 20 d’agost va tenir lloc un incendi prop de l’edifici de Can Poi, construcció que limita amb l’única entrada a la urbanització argentonina Les Ginesteres. Tot i que l’incident va quedar en ensurt, una hectàrea de matolls es van cremar i van caldre fins a tretze dotacions terrestres i tres mitjans aeris per tal d’acabar amb el foc.

Ara, l’Associació de Veïns de Les Ginesteres adverteix del perill que va suposar aquest incendi per a la urbanització: si les flames s’haguessin estès uns metres més, a tocar del bosc de pins pel qual travessa una línia elèctrica de mitja tensió, l’evacuació dels seus habitants hagués estat impossible. A aquesta zona urbana hi ha uns 450 habitatges i hi viuen prop de 900 persones, però, segons els veïns, disposen d’un “sistema contra incendis molt deficitari, que consta de cinc hidrants mig abandonats i un tallafocs insuficient”.

Els veïns han fet una crida directa a l’Ajuntament d’Argentona per tal d’acabar amb la manca d’atenció i cures a la zona. A més a més, demanen que es duguin a terme les obres de reparació necessàries per garantir la seguretat i, alhora, s’estudiï la construcció d’un altre accés a la urbanització, com a alternativa en cas d'incendi o qualsevol altra urgència.