La Garrinada estrena escenari amb La Troba Kung Fú d'estrella

La Festa jove de la vila reordena els seus dies amb el sopar popular el dia 5, i la Caipirinyada l'últim dia

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 02 Agost 2013 00:00

Maresme, Argentona, Garrinada cartell 2013

Ja fa 13 estius que Argentona vetlla pacientment per una de les seves festes emblemàtiques, La Garrinada. Tres nits i pinzellades de dia omplen la vila i completen la Festa Major amb activitats per als joves, però, sobretot, amb molta música. Aquesta edició, el públic haurà de canviar d’ubicació i dirigir-se cap a l’Escola Francesc Burniol si vol gaudir dels concerts que l’organització té programats. El nou emplaçament obre noves possibilitats, tenint en compte que estableix un eix comunicatiu amb la Plaça Nova i la fira d’atraccions. A més, les dimensions del pati poden evitar els problemes d’aforament que s’havien produït en altres ocasions.  

La rumba repeteix

El lloc és diferent, però l’essència es manté. La Garrinada comptarà amb la presència, com a cap de cartell, de La Troba Kung-Fú, una banda que ja va trepitjar territori argentoní l’any 2010 i que ara aterra per presentar nou disc, ‘El sac d’alegria’. El seu torn arribarà dilluns 5, junt amb el sopar a base de porc a l’ast, costum que tradicionalment havia ocupat el dia 6, i les actuacions de The Penguins, Ska Band i Nini. Però no ens oblidem que la rauxa l’hauran encetat un dia abans, diumenge 4, les bandes Autoput, Human Beats Session, Randy Acosta, Sr. Wilson, Rodrigo Laviña i més artistes convidats.

De València a Argentona

Per acabar, dimarts 6, tancaran l’acte Bernat P-Skaire, La Raíz i Orxata Sound System. El darrer grup ve directament de terres valencianes per estrenar-se a Argentona. “Tocar al Maresme és un plaer i sinònim de festa gran, a més, sempre ens ha fet molta il·lusió participar a La Garrinada”, explica el grup. Els Orxata Sound System faran un repàs a tota la seva discografia, amb especial atenció a temes nous com ‘Hi Ha Los’ o ‘Ho Podem Tot’. Però, quins altres artistes recomanen? “Per descomptat i per admiració, ens quedem amb La Troba Kung-Fú, grans mestres de la rumba. Hi ha d’altres de ben amics, com el Rodrigo Laviña i La Raíz, que són un èxit assegurat”, afirmen.
Durant el dia, diverses activitats acompanyaran l’esperit de festa com la Caipirinyada Popular.

Consulta el PROGRAMA d'actes a la nostra agenda