Calima, aire fresc al flamenc fusió

Interessant concert del mestís grup que va acabar engrescant els assistents al Clap

El passat dissabte 23 va tocar Calima a la Sala Clap de Mataró. Un concert de ritme frenètic on el grup va fer gala de la fusió musical que practica, amb el denominador comú i la posada en escena típica del flamenc.  

Fusió musical sota predomini de l’art flamencEl col·lectiu musical format per deu integrants de diversos orígens, va dividir el concert en dues parts prou marcades. La primera, on va predominar el flamenc per sobre dels altres estils, sota la veu “rapera” que realitzava un dels seus components. En aquesta primera part, van sobresortir els moments on es propiciava el lluïment d’una de les seves components amb un petit recital de ball flamenc entremig de les palmes del públic.

En la segona part, va anar augmentant el caliu de la sala, a partir que el grup va fer participar més el públic en la seva actuació, i posant-li un ritme més “rumbero”, sense oblidar, el caire flamenc que en tot moment va oferir la banda, va propiciar que la gent s’anés engrescant més, trencant un inici un pèl fred dels espectadors. Un petit exemple d’això, és l’aparició d’una espectadora a l’escenari per ballar amb un dels seus components, al mateix temps que un altre component del grup baixava a la pista per barrejar-se més amb el públic.

Un grup amb compromísFinalment, sota la gran importància que van tenir tota la estona les percussions, la banda va cantar temes on es volia sensibilitzar de la importància de tenir cura del planeta, degut a les greus amenaces a que la sotmetem els éssers humans. En definitiva, una actuació molt interessant i amena del grup que s’anomena com la boirina que ens ha afectat aquests últim dies.