Oriol Mitjà fa un assaig clínic sobre el coronavirus a Arenys de Munt

Les proves es faran amb pacients de la residència Verge del Remei

  • Redacció / ACN
  • Dilluns, 30 Març 2020 11:17

Oriol Mitjà

L'epidemiòleg Oriol Mitjà i l'equip de Bonaventura Clotet han començat un assaig clínic per lluitar contra el coronavirus en una residència de gent gran del Maresme. Concretament, es tracta del centre Verge del Remei, d'Arenys de Munt, població de naixement de Mitjà. Així en va informar l'alcalde del municipi, Josep Sànchez.

Si es verifica la validesa del tractament, s'obrirà una via addicional per al control de l'epidèmia al món. L'equip ja va visitar el centre aquest divendres per recollir mostres i començar a repartir la medicació, amb l'objectiu de frenar la malaltia i que es redueixi el temps de confinament.

Oriol Mitjà diu que la corba de Catalunya perd pendent respecte a la d'Espanya i que baixaran els casos aquesta setmana

En declaracions a Catalunya Ràdio, el metge de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, ha assegurat que la corba de Catalunya perd pendent i s'està desviant lleugerament d'Espanya. Preveu que el nombre de casos començarà a baixar aquesta setmana, i que les UCI tindran oxigen en 10 dies. "Tot són molt bones notícies. Comencem a controlar una miqueta la transmissió, encara que hi ha molts casos i molts greus", ha dit Mitjà.

Ha indicat que només s'han detectat un 4% dels contagis, el que vol dir que hi ha uns 350.000 positius a Catalunya. "Que també és bo perquè és gent immunitzada", ha afegit. També millora, al seu parer, la situació a la Conca d'Òdena, "que va revertint, està igual que la resta de Catalunya i ha tornat a la línia normal". "Farem aquest esforç i ens en sortirem ràpid", ha dit Oriol Mitjà, que ha remarcat que els catalans fins i tot ja feien molta bondat quan no s'havia decretat el confinament total. Això es comença a veure en les estadístiques, amb uns 1.300 infectats nous al dia i un índex de transmissió d'1.5. "Estem apropant-nos a l'1, que és la xifra a la qual volem arribar", ha explicat. Al seu parer, el confinament de la Conca d'Òdena ha estat "imprescindible", perquè el cas se sortia de totes les estadístiques i ara "sembla que va revertint".