Arenys de Munt estalvia 97.000 euros amb l'Administració electrònica

La inversió en equipament informàtic, formació del personal i programari ha permès que l'Ajuntament acabi l'any amb un estalvi considerable

Ordinadors

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha presentat un estudi sobre l’estat de l’administració electrònica a la comarca del Maresme en el qual recull, entre altres dades, que l’ajuntament d’Arenys de Munt ha estalviat 97.602€ l'any 2017. Aquest estalvi ha estat possible gràcies a l'aposta per les eines telemàtiques de tramitació i consulta de la informació que ha fet el seu Ajuntament. Així ha aconseguit situar-se entre els capdavanters en eAdministració, un nou funcionament de l'Administració mitjançant les noves tecnologies que permet la consulta i la realització de tràmits en línia.

Tràmits en línia

La inversió en equipament informàtic, en formació i en programari impulsat pel govern municipal del municipi ha permès la implementació de l'expedient electrònic i la generalització d'eines TIC. La seu electrònica, a més de garantir l'exercici del dret que tenen els vilatans a relacionar-se amb l’administració pública per mitjans electrònics, ja permet als arenyencs i arenyenques, empreses i entitats accedir de forma àgil a un ampli ventall de tràmits. A més, és possible fer-ho qualsevol dia de l'any i durant les 24 hores.

L’informe de l’AOC, titulat l’estat de l’Administració electrònica al Maresme, corrobora l’assoliment de l’objectiu operatiu 47.1 del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 corresponent a l’apartat de Millorar eines i infraestructures TIC de l’eix sobre governança del PAM2015-2019.