ERC, CiU i PSC expliquen que el pacte d'Arenys de Munt respon a motius estrictament locals

El nou tripartit assegura deixar de banda les diferències ideològiques

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 03 Setembre 2013 10:49

Pacte Arenys de Munt

Dues setmanes després que s'anunciés la moció de censura contra l'alcalde de la CUP a Arenys de Munt, els promotors del canvi de govern -CiU, ERC i PSC- han explicat els motius assegurant que l'acord és, exclusivament, local "perquè els electors ens escullen per preocupar-nos per les coses del poble", assegura el que serà el nou alcalde, Joan Rabasseda d'Esquerra.

Els tres grups insisteixen en aquesta vocació local del pacte de govern, deixant de banda les diferències ideològiques en l'àmbit nacional, especialment entre CiU i ERC amb el PSC. En aquest sentit, la portaveu del PSC, Àngels Castillo, recorda que el seu compromís és "amb els veïns", mentre que assegura que en els temes nacionals serà "ferma" a les directrius del partit.

També s'hi ha referit a aquest assumpte qui serà el nou alcalde, Joan Rabasseda: "Arenys continuarà sent independentista, perquè la majoria de veïns ho són, però l'àmbit d'aquest pacte és local", insisteix. "Cal respecte mutu perquè ningú està en possessió de la veritat i cal respectar les majories", afegeix la regidora Castillo.

El paper de CiU

La moció de censura contra la CUP és possible després que el passat mes de juny, el grup de CiU trenqués el pacte amb la CUP. Des de la federació nacionalista, insisteixen en el fet que va ser l'actitud "personalista" de l'alcalde el detonant del trencament.

La composició del nou govern

El pacte es culminarà el pròxim dissabte en el ple municipal que votarà el canvi de govern. Segons ja es va avançar, el republicà Joan Rabasseda serà el nou alcalde, mentre que els portaveus de CiU i PSC ostentaran la primera i segona tinença d'alcaldia, respectivament. El tercer tinent d'alcalde també serà de CiU i n'hi haurà un quart d'ERC.