La CUP acusa CiU de voler un “pilotasso” urbanístic a Arenys de Munt

La federació replica amenaçant Ximenis amb emprendre accions legals

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 27 Agost 2013 10:09

Arenys de Munt Alcalde

L'Assemblea de la CUP d'Arenys de Munt ha denunciat les condicions que, segons aquesta formació, va posar CiU per no deixar el govern municipal. En un comunicat de premsa, la CUP acusa CiU d'haver exigit una operació que qualifica de "pilotasso" urbanístic, així com aturar el referèndum sobre el finançament de la urbanització de la Riera, assignar "a dit" places de funcionaris i mantenir "privilegis il·lícits" a alguns treballadors municipals. Després de fer aquesta revelació, la CUP ha instat ERC a reprendre les negociacions que mantenien -que es van donar per trencades quan els republicans, CiU i PSC van anunciar la presentació d'una moció de censura- per pactar un govern "al servei del poble".


Sempre segons la CUP, CiU demanava a l'alcalde d'Arenys de Munt que promogués una operació urbanística que els convergents portaven al seu programa electoral i que la CUP qualifica de "pilotasso" urbanístic. Consistia a aprovar una modificació urbanística, informada negativament per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat, que havia de permetre la construcció d'una gran superfície comercial de més de 1.500 metres quadrats que encabís una residència geriàtrica a costa de superar l'edificabilitat aprovada en el pla general amb la construcció de dues plantes més per sobre de l'alçada màxima permesa. 

En el comunicat, la CUP també apunta altres actuacions del seu govern que han pogut molestar CiU. Es tracta de la finalització del contracte de qui havia fet durant 30 anys d'enginyer municipal sense disposar de títol i que la CUP considera un "presumpte corrupte" i de la municipalització dels serveis d'aigua, clavegueram, escola bressol, deixalleria i neteja d'edificis públics. Davant d'aquest escenari, la CUP insta ERC a reprendre les negociacions que havien mantingut fins a principis d'agost per a la formació d'un nou govern municipal "al servei del poble.

Resposta de CiU
El grup municipal de Convergència i Unió a Arenys de Munt ha respost aquest dilluns amb un comunicat les denúncies que ha fet la CUP després que la federació anunciés que impulsarà una moció de censura contra Josep Manel Ximenis, i ho ha fet assegurant que les acusacions de la candidatura són "falses i greus". Alhora, la federació amenaça d'emprendre les "accions legals pertinents" contra la CUP si no es retiren. Des de CiU, acusen la candidatura encapçalada per Ximenis de "dinamitar les relacions" i anuncien que demanaran una auditoria dels mesos que la CUP ha estat governant en solitari. Convergència i Unió d'Arenys de Munt afirma que els aspectes denunciats per la CUP "han estat sempre punts del programa electoral" de la federació i "pràcticament totes" formaven part del primer document que es va presentar el 2011 per negociar amb la candidatura. Des de CiU es considera que la CUP ha decidit "tirar pel dret" i tot plegat mostra la "incapacitat de governar de l'actual equip de govern". Afegeixen que "en lloc de buscar solucions que vagin en benefici del poble, busquen assegurar la seva cadira al govern municipal".